Turnu Severin: Marian Vasilescu, o voce nouă pe scena muzicii populare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Marian Vasilescu, o voce nouă pe scena muzicii populare
Turnu Severin: Marian Vasilescu, o voce nouă pe scena muzicii populare

A început să cânte la Palatul Copiilor, ajungând să câștige prestigiosul festival „Cântecele românilor de pretutindeni”. Acum plănuiește să lanseze primul său album.

Marian Vasilescu e pasionat încă din copilărie, de muzica populară. „Prin clasa a 4-a, mi-am dat seama că am voce. Crescând la țară, cu Radio Oltenia Craiova, de mic tot fredonam melodiile care se difuzau. Regret că nu am mers de atunci la Palatul Copiilor, pentru că aveam o voce mult mai pură, care putea fi  mai ușor de modelat”, povestește Marian. A mers în cele din urmă la Palatul Copiilor, în 2003, când împlinea 12 ani. Profesoara Sița Novac a fost cea care i-a insuflat dragostea pentru folclor, lucru ce l-a determinat să meargă în continuare pe această linie. „Pe la sfârșitul clasei a VIII-a m-am hotărât să vin la liceul de muzică, sfătuit de regretata Mariana Drăguț, care mi-a spus că dacă vreau să fac muzică, trebuie să merg la acest liceu”, ne spune artistul.

Marian are numeroase premii la activ
Din primul an în cadrul liceului de muzică, Marian a participat la festivalul de folclor de la Vînju Mare. Deși nu a luat niciun premiu la această primă participare, și-a luat revanșa în a doua ediție. „Nu am luat nimic în primul an, dar la  a doua participare, în 2006, am reușit să obțin locul 2. Am fost la mai multe concursuri județene, dar  cel mai important premiu pe care l-am obținut până acum este locul 1 la festivalul Cântecele românilor de pretutindeni, anul trecut. La ediția următoare, voi cânta ca invitat, din postura de câștigător al festivalului”, ne spune Marian.

Artistul știe ce înseamnă munca și greutățile atingerii unui scop și nu uită să aprecieze ajutorul oferit de persoanele care i-au marcat, până acum, cariera. „E greu să vii de la țară și să reușești, mai ales dacă nu prea ai sprijin. Dacă crezi cu adevărat în ceva, muncești și ești serios, sigur vei reuși. Pentru mine, părinții mei sunt un real sprijin, iar fără ajutorul profesorilor mei, Alina Moți Drăghia și Nucu Drăghia, nu aș fi ajuns unde sunt acum”, mărturisește Marian Vasilescu.

Cântă și muzică ușoară
„Având în vedere că am reușit să mă perfecționez vocal în muzica populară, de 4-5 luni m-am hotărât să încerc și muzică ușoară. Cânt și la pian, care a fost a doua dragoste, după vocal. Nu pot să spun că sunt un maestru al pianului, pentru că nu i-am dat prea mare importanță, dar îmi place. Eu mi-am dorit mult să studiez vioara, dar timpul nu mi-a permis și e  prea târziu, dacă vrei să faci performanță la vioră, trebuie să te apuci devreme”, ne spune Marian.

Planul său este să scoată pe piață primul album. „Sper ca în primăvară să reușesc să fac un album, probabil împreună cu ansamblul Doina Gorjului. Am compus 7-8 piese, mai am două piese mai vechi ale Marianei Drăguț, pe care mi le-a dat mama dânsei și pe care vreau să le includ pe album. Sper să-mi compună și Nucu Drăghia o melodie și totul va fi gata”, mai spune artistul. Când vine vorba de muzică, Marian e pasionat și versatil. „ Am cântat cu ansamblul Danubius, cânt la foarte multe nunți și botezuri, iar mai nou, de când cânt muzică ușoară, cânt și la baluri ale liceelor sau la diferite evenimente, am cântat chiar și la zile onomastice”, ne spune interpretul.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite