Turnu Severin: Vânzarea activelor, ultima şansă la Celrom

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soluţia pentru recuperarea datoriilor este demararea procedurii de faliment cu vânzarea activelor prin licitaţie publică.

Salariaţii şi-au făcut noi speranţe, în aprilie, că prin reorganizare, fabrica îşi va relua activitatea. De curând, însă, liderul de sindicat, Gheorghe Talianu s-a trezit dat în judecată de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), unul dintre creditorii combinatului, care nu este de acord cu acest plan de reorganizare.

Am primit o citaţie prin care am fost anunţat că trebuie să mă prezint la tribunal într-un proces cu ANAF, unul din creditorii de la Celrom. Cred că am fost dat în judecată numai eu pentru că sunt reprezentatul salariaţilor combinatului. Nu s-a prezentant nimeni la proces din partea ANAF, au făcut doar contestaţii după. Pe 7 iunie, sper să avem un răspuns final, să nu ne mai amâne.” spune Gheorghe Talianu.
Falimentul, singura soluţie
 Cum un proces durează mult timp, angajaţii combinatului nu au altă soluţie decât să accepte, deocamdată falimentul combinatului, cu vânzare a activelor, prin licitaţie publică. Fondurile rezultate din vânzarea acestora vor fi redistribuite creditorilor şi tot din ele ar trebui să fie achitate drepturile salariale restante.

Deoarece nu s-a acceptat planul de reorganizare de către creditori, singura soluţie este să se demareze procedura de faliment. Până acum, s-au făcut presiuni asupra lichidatorului judiciar, să nu vândă fabrica şi s-a căutat soluţia cu planul de reorganizare. Nu se poate, şi atunci trebuie să acceptaţi vânzarea. Altă soluţie nu există, doar demararea  procedurii de faliment, pentru că numai prin vâmzare de active se vor încasa nişte bani care se vor redistribui creditorilor.”, a declarat Monica Moţi, şeful Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi -filiala Mehedinţi.


Prefectul de Mehedinţi, Ion Mâţu, spune că sunt deja trei investitori, doi din Bucureşti şi unul local, dispuşi să cumpere activele în urma unei licitaţii. “Trebuie ca întregul activ să fie cumpărat de un singur investitor sau de un grup de investitori care să poată reporni cel puţin una din secţiile fabricii. Altfel, dacă se va vinde pe bucăţi, nu cred că vom mai reuşi să salvăm locurile de muncă”, a adăugat prefectul Ion Mîţu.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite