VIDEO Panică şi groază la un complex comercial din municipiul Drobeta Turnu Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei clienţi, aflaţi în magazin, s-au intoxicat cu fum
Trei clienţi, aflaţi în magazin, s-au intoxicat cu fum

 La sosirea forţelor de intervenţie ale I.S.U. „Drobeta”, s-a constatat că incendiul produs s-a extins la întregul stand al brutăriei şi cofetăriei, manifestându-se pe o suprafaţă de aproximativ 150 metri

În hypermarketul situat în incinta complexului comercial a izbucnit un incendiu, ca urmare a unor erori la exploatarea echipamentelor pentru prepararea alimentelor. În acel moment, în brutărie şi în spaţiile de vânzare,  producţie şi depozitare se aflau 13 salariaţi.

Două angajate de la raionul cofetărie – brutărie au fost intoxicate cu monoxid de carbon şi s-au prăbuşit înainte de a ajunge la culoarul de evacuare, iar alţi doi salariaţi de la birouri nu au putut părăsi spaţiul de lucru din cauza faptului că fumul a inundat culoarul de acces spre exterior.

La sosirea forţelor de intervenţie ale I.S.U. „Drobeta”, s-a constatat că incendiul produs s-a extins la întregul stand al brutăriei şi cofetăriei, manifestându-se pe o suprafaţă de aproximativ 150 metri.

În timpul operaţiunilor de stingere a incendiului, comandantul acţiunii a primit informaţia că în interiorul hypermarketului s-a produs o busculadă, în care trei clienţi au căzut şi sunt intoxicaţi cu fum. Mai târziu, pe timpul evacuării parcării hypermarketului, s-a produs un accident rutier între două autoturisme, blocându-se una dintre căile de ieşire a celorlalte autoturisme.

Detaşamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu şase ofiţeri, 30 subofiţeri, patri autospeciale cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, pentru a stinge incendiul şi a salva cele şapte victime cărora li s-a acordat primul - ajutor specializat, transportându-le la spital.

Din fericire, acesta a fost  scenariului unui exerciţiu de evacuare şi intervenţie în caz de incendiu la un complex comercial din municipiul Drobeta Turnu Severin.

„ A decurs bine pentru că personalul a anunţat la timp, a pus în practică instrucţiunile din planurile de intervenţie, credem că exerciţiul şi-a atins scopul”, a declarat Constantin Florea, inspector şef la ISU Drobeta.

 Exerciţiul a urmărit atât antrenarea şi verificarea modului de acţiune a personalului de pe locul de muncă pentru asigurarea primei intervenţii până la sosirea forţelor specializate, cât şi antrenarea forţelor participante pentru executarea în barem a operaţiunilor de intervenţie în condiţiile specifice obiectivului respectiv. 

„Totodată, exerciţiul a avut şi un rol educativ pentru cetăţeni, de a fi informaţi cum trebuie să se comporte într-o situaţie reală”, a spus Ramona Nistor, purtător de cuvânt la ISU Drobeta.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite