VIDEO Kelemen Hunor huiduit la Drobeta Turnu Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La finalul întâlnirii, Kelemen Hunor a făcut o scurtă conferinţă de presă
La finalul întâlnirii, Kelemen Hunor a făcut o scurtă conferinţă de presă

Kelemen Hunor a fost prezent  în muncipiul Drobeta Turnu Severin pentru o şedinţă de lucru cu reprezentanţii instituţiilor de cultură din Oltenia şi Argeş 

Kelemen Hunor, ministrul Culturii şi Cultelor, a fost huiduit de un protestatar. El i-a amintit demnitarului faptul că în România limba oficială este limba română, iar cei care vor să studieze în limba maghiara sunt liberi să o facă la ei acasă, în Ungaria.

Ministrul nu a fost deranjat de protestul bărbatului, motivând că România este o ţară liberă şi fiecare poate să protesteze. „Este o ţară liberă, fiecare protestează unde doreşte, cât doreşte şi cum doreşte, dacă are aprobare”, a spus ministrul Culturii.

 Kelemen Hunor a venit în muncipiul Drobeta Turnu Severin pentru  o şedinţă de lucru cu reprezentanţii direcţiilor de cultură din Oltenia şi Argeş. Întâlnirea organizată la Prefectura Mehedinţi a durat o oră şi jumătate, s-au discutat problemele pe care directorii instituţiilor de cultură le întâmpină.

„Sunt probleme identice ca în restul ţării, legate de lipsa de personal, legistlaţia care trebuie îmbunătăţită, probleme financiare”, a declarat Kelemen Hunor. El a vizitat Muzeul Regiunii Porţilor de Fier I, aflat în reabilitare, dar şi Biserica romano-catolică din Orşova.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite