Turnu Severin: Mihai Costea a ratat, Universitatea a pierdut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Mihai Costea a ratat, Universitatea a pierdut
Turnu Severin: Mihai Costea a ratat, Universitatea a pierdut

Ocazia irosită de vârful oltean a decis deznodământul partidei de aseară de la Iaşi. Atacantul de 21 de ani a trimis mingea în bară, cu toată poarta în faţă, iar, peste două minute, moldovenii au marcat golul victoriei.

Vezi desfăşurarea LIVE a meciului de la Iaşi

Ştiinţa a bifat aseară a treia înfrângere consecutivă în deplasare, 0-1 la Iaşi, pe fondul unui joc slab, în special în prima repriză. Gazdele şi-au creat multe ocazii de gol, au trimis şi de două ori mingea în bară, dar au câştigat în urma unei erori în defensiva olteană, pornită de la un luft al lui Bărboianu.

Cu toate acestea, Universitatea ar fi putut obţine un rezultat favorabil dacă Mihai Costea nu trata cu superficialitate o fază clară de gol, el reuşind performanţa să ţintească transversala din postura de singur cu toată poarta în faţă (’68).

Mititelu îşi apără jucătorii

Deşi concluzia tuturor din cadrul echipei a fost că ratarea lui M. Costea a decis soarta partidei, preşedintele Adrian Mititelu i-a luat apărarea atacantului de 21 de ani. „Nu sunt supărat pe Mihai. Nici nu cred că a fost înlocuit pentru ratare. Se mai întâmplă astfel de lucruri la fotbaliştii tineri, nu trebuie criticat. Dacă vrem să creştem jucători, trebuie să acceptăm şi astfel de erori. Problema este că, dacă marca, reuşita lui putea fi decisivă“, a afirmat Mititelu după meci.

image


Finanţatorul oltean consideră că numărul mare de ocazii al gazdelor s-a datorat şi absenţei lui Silviu Lung junior. Titularul postului de portar a avut probleme de sănătate înaintea jocului şi a fost înlocuit cu Merlier. Belgianul a avut o evoluţie bună la primul său meci oficial la Ştiinţa, dar Mititelu susţine că înălţimea este de vină: „Am avut de suferit şi din cauza faptului că Merlier nu este foarte înalt, poate nu mai dădeau cu capul ieşenii din careu“. „Bărboianu a făcut o greşeală, dar asta nu înseamnă că eu i-o imput, este firească la vârsta lui şi nu ştiu dacă a mai gafat vreodată până acum“, a adăugat Mititelu.

„Sezonul nu este compromis“

Patronul Ştiinţei crede însă că echipa îşi va reveni: „Nu se poate considera sezonul compromis. Sunt convins că echipa îşi va reveni, va urca în clasament şi va termina turul în primele patru, pentru că are potenţial, chiar dacă astăzi (aseară - n.r.), în prima repriză, prin ceea ce a arătat, e departe de un asemenea deziderat. Să nu uităm că arbitrul ne-a anulat un gol valabil la Florin Costea. Cu toate bâlbele noastre în defensivă, am băgat regulamentar mingea în plasă. Cred că mai corect era să obţinem un rezultat de egalitate, având în vedere că a doua repriză a fost a noastră“.

Adrian Mititelu: „Nu am putut să băgăm mingea în poartă nici din şase metri. Cred că este ratarea anilor“.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite