VIDEO Un lift s-a prăbuşit la spitalul din Orşova. În el se aflau muncitorii care lucrau la montarea lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi lucrau la montarea noului lift, când la un moment dat platforma s-a prăbuşit cu ei
Cei doi lucrau la montarea noului lift, când la un moment dat platforma s-a prăbuşit cu ei

UPDATE Un lift s-a prăbuşit în această dimineaţă la spitalul din Orşova, de la etajul doi, anunţă antena3.

UPDATE ora 10.00  Potrivit directorului Spitalului Municipal Orşova, cei doi muncitori erau angajaţii firmei care caştigase licitaţia cu primăria pentru montarea liftului. „S-a întâmplat acum o oră. S-a strâmbat platforma cabinei la care lucrau şi muncitorii au căzut. Este un accident de muncă“, a declarat Lucian Vădăstreanu, precizând că a anunţat Poliţia şi Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean din Turnu Severin. Starea acestora este stabilă.

„Au fost aduşi doi pacienţi. Primul este mai grav. Are un traumatism facial şi posibil o fractură de col femural. Pacientul este conştient şi starea lui este stabilă. Cel de-al doilea are o fractură de gambă, starea lui fiind mai puţin gravă“, a declarat Aurora Grămescu, medic prima la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi.

Martorii au declarat că s-au speriat în momentul în care au auzit o bubuitură puternică.Au auzit că un lift s-a părbuşit în gol de la etajul doi. Oamenii au mai povestit că toată clădirea a început să se mişte.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Nicolae Lohon, a precizat că în momentul incidentului, patru poliţişti se aflau în unitatea medicală pentruun caz. Ei au fost cei care  au auzit strigătele de ajutor ale victimelor şi care au intervenit pentru a le acorda primul ajutor.

UPDATE ora 10.20 Muncitorii care s-au prăbuşit cu liftul la Spitalul Municipal Orşova sunt salariaţii firmei SC Acve Plus SRl, conform declaraţiei directorului unităţii medicale. Lucian Vădăstreanu mai spune că oamenii reveniseră vineri să lucreze la montarea acestui ascensor, în casa liftului celui vechi.

„De aproape doi ani nu mai funcţiona cel vechi. Fusese sigilat de cei de la ISCIR Craiova care, după verificări, ne-au spus că era complet depăşit, prezentând risc mare de accident. Aşa că am fost obligaţi să-l sistăm şi de aproape doi ani căram pacienţii în braţe pe scări. El fusese demontat de munctorii de la firma Acve Plus, iar acum montau unul nou. Lucrările au început acum două luni, au lucrat vreo două săptămâni, s-au mai oprit, nu ştiu din ce motive, iar  pentru că termenul de predare a lucrării fusese depăşit, societatea respectivă a mai primit o prelungire“, a mai afirmat directorul Vădăstreanu.

Muncitorii au fost răniţi în timp ce lucrau la montarea unui nou lift

CLICK PE POZE PENTRU A VEDEA IMAGINI DE LA FAŢA LOCULUI

UPDATE ora 10.40

Directorul Lucian Vădăstreanu precizează că a fost nevoie de transportarea pacienţilor la Spitalul din Dr. Turnu Severin deoarece „Spitalul Municipal din Orşova nu are gardă permanentă pe terapie intensivă şi nici secţie de ortopedie, iar accidentul depăşea competenţa acestei unităţi pentru că cei doi muncitori trebuie operaţi din punct de vedere ortopedic. De asemenea, era nevoie de tomografie computerizată pentru pacientul cu traumatism cranio-cerebral, cu uşoară amnezie. Nu este cazul, dar dacă s-ar fi pus problema unui hematom, atucni ar fi trebuit transportat la o clinică de neurochirugie din centrrele universitare“.

UPDATE ora 11.00

Liftul se afla în apropierea camerei de gardă. „Ăsta a fost norocul lor. Noi i-am auzit primii, am deschis imediat uşile pe exterior şi am sunat colegii, care au venit de la domiciliu. Am solicitat reanimatorul, chirurgul şi medicul de gardă, li s-a acordat primul ajutor, au fost stabilizaţi şi s-a solicitat Ambulanţa pentru a fi transportaţi la Severin“, a spus dr. Gheorghe Cristescu, medicul de gardă de la Spitalul Municipal Orşova.

Asistentul Sabina Mihart de la Ambulanţa Orşova ne spune cum i-a găsit pe cei doi muncitori: “Erau căzuţi pe platformă, platforma deformată, unul în poziţie laterală, unul orizontală, au cerut ajutor. Amândoi erau conştienţi. Au suferit traumatisme cu fracturi ale membrelor inferioare”.

Muncitorul aflat în stare mai gravă are 24 de ani, iar colegul său are 49 de ani.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite