Un Alfa Romeo, cumpărat din Italia, de un român, printr-un credit cu documente false a fost reţinut aseară la PF I

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autoturismul este înmatriculat în Italia şi are o valoare de 10.000 de euro
Autoturismul este înmatriculat în Italia şi are o valoare de 10.000 de euro

Maşina, care figura ca fiind furată a fost, aseară, indisponibilizată, de către poliţiştii de frontieră mehedinţeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I.

Şoferul maşinii s-a prezentat, aseară, în vamă, pentru a ieşi din ţară.

Existând suspiciuni în legătură cu modul legal de deţinere al autoturismului de către N. Florin (36 ani), poliţiştii de frontieră au verificat amănunţit documentele de identificare prezentate de către acesta.

Verificările efectuate în Sistemul Informatic Schengen au stabilit că maşina figurează ca fiind bun supus confiscării în Italia încă din data de 20.01.2011.

“Mai mult, schimbul de informaţii şi cooperarea poliţienească au stabilit că N. Florin a cumpărat autoturismul luând un credit cu documente false de la o bancă comercială italiană, nu a mai achitat ratele contractuale şi nici nu a mai returnat autovehiculul.

Totodată, firma creditoare a informat autorităţile de frontieră că doreşte recuperarea autoturismului”,
ne-a precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi.

image

Autoturismul furat este fabricat în anul 2003 şi are o valoare de 10000 de euro.

În cauză, faţă de N. Florin, s-a întocmit lucrare penală, în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi tăinuire la furt.

Autovehiculul a fost indisponibilizat la sediul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie înapoiat proprietarului de drept.

În primele opt luni ale acestui an, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au indisponibilizat 29  de autovehicule furate din Spaţiul Schengen, valoarea totală a acestora ridicându-se la 1.230.680 lei.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite