Turnu severin: Port ilegal de armă albă, depistat de jandarmi în curtea unui liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 21 ani din Severin este cercetat pentru port fără drept de armă albă, după ce jandarmii au găsit, astăzi, asupra lui, un cuţit.

Atenţia  jandarmilor aflaţi, astăzi, în patrulare, în zona Complex Licee, a fost atrasă de doi tineri ce se aflau în curtea Colegiului Naţional Economic ,,Theodor Costescu”. La vederea oamenilor legii, cei doi au manifestat un comportament suspect, motiv pentru care au fost opriţi şi legitimaţi.

În urma verificărilor, s-a stabilit că este vorba despre un tânăr de 21 ani, fără ocupaţie şi de un altul de 18 ani, elev la un alt liceu din municipiu. "În urma controlului corporal preventiv, asupra primului a fost a fost găsit un cuţit de 20 cm şi a cărui lamă rabatabilă era de 10 cm lungime.

Tânărul a declarat că avea asupra lui cuţitul pentru autoapărare, deoarece cu puţin timp în urmă a fost implicat într-un conflict. El a fost condus la sediul Poliţiei municipiului pentru continuarea cercetărilor, iar actele întocmite au fost predate organelor de urmărire penală", a declarat lt. Claudia Mendea, purtătorul de cuvânt al IJJ Mehedinţi. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă pedeapsa cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani.

În vederea prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional şi contravenţional în zona instituţiilor de învăţământ, jandarmii vor intensifica misiunile de patrulare, vizând intervalul orar în care se desfăşoară orele de curs ale elevilor.  

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite