FOTO/VIDEO Turnu Severin: Şcolarii dau semnalul de oprire la trecere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patrulele de circulaţie au fost reînfiinţate în Severin, după 10 ani, şi vor dirija trafi cul pe străzile intens circulate. În apropierea Şcolii Generale Nr. 15, şoferii au oprit astăzi la semnalul elevilor pentru a le permite pietonilor să traverseze.

Poliţiştii de la Biroul Rutier Municipal au decis să reînfiinţeze patrulele şcolare de circulaţie, care vor acţiona în zona trecerilor de pietoni din preajma unităţilor de învăţământ din Severin.

image

Echipe de elevi dotaţi cu veste reflectorizante vor ieşi în stradă să dirijeze traficul de două ori pe zi, la încheierea cursurilor, când şcolarii traversează în număr mare. Fiecare patrulă este formată din şase elevi, toţi cu vârste de cel puţin 11 ani, aleşi din rândul celor disciplinaţi şi cu rezultate bune la învăţătură.

Elevii, bucuroşi că pot traversa fără emoţii

Prima acţiune de dirijare a traficului a avut loc ieri, la Şcoala Generală nr. 14 din Severin.

image

„Se întâmplă frecvent ca elevii să aibă probleme la traversare, atunci când se termină cursurile, pentru că este o zonă intens circulată. Mulţi şoferi nu cedează trecerea pietonilor“, a declarat Florin Sima, directorul adjunct al unităţii de învăţământ.

Elevii au fost încântaţi că, datorită patrulei şcolare de circulaţie, au putut traversa fără emoţii.

„A fost pentru prima dată când nu a mai trebuit să mă asigur de câteva ori înainte să trec sau să mă grăbesc. Ştiam că sunt colegii mei acolo“, a spus Mihaela Bosoancă, elevă în clasa a VI-a.

image

Astăzi, elevii au ieşit să dirijeze circulaţia şi în zona Şcolii Generale Nr. 15, acţiuni similare urmând să fie organizate zilnic, până la sfârşitul anului şcolar, la toate unităţile de învăţământ situate pe străzi intens circulate.

Patrulele şcolare n-au mai fost văzute în Severin de 10 ani, de pe vremea în care activitatea Inspectoratului Judeţean de Poliţie era coordonată de chestorul Marian Tutilescu.

image

„Pentru a preveni accidentele rutiere în urma cărora ar putea fi răniţi elevi, începând de ieri au fost reactivate patrulele de circulaţie în toate şcolile cu deschidere la străzi cu trafic intens“, a declarat inspectorul Claudiu Bebec, de la Poliţia Rutieră.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite