Turnu Severin : Robert Tingirică, voluntarul pasionat de poezie şi cântatul la chitară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 La numai 20 de ani, elevul are deja o vastă experienţă în acţiunile de voluntariat, o carte publicată şi o sumedenie de premii şi diplome  câştigate în diverse domenii.

Robert este unul din membrii echipei de voluntariat „DTS Flow” Severin.  A început acţiunile de voluntariat acum doi ani de zile, când lipea afişe pentru diferite spectacole ale unor formaţii locale şi se lovea de gunoaie aruncate pe jos la tot pasul. Atunci s-a gândit să le arunce la gunoi şi aşa a început totul.

“ Îmi place să ajut, dar nu mă laud cu asta. Am ales voluntariatul pentru că am descoperit că se poate şi este ceva necesar pentru oraşul nostru. Îmi dă posibilitatea să mă remarc dar să fac şi pe ceilalţi să fie în centrul atenţiei. Toţi vor schimbare dar nimeni nu vrea să înceapă o revoluţie, nu mai suport mizeria, prostia şi oamenii scârbiţi de ei înşişi”, ne spune elevul.

Deşi recunoaşte că voluntariatul îi ocupă destul timp pentru că nu sunt multe persoane care îşi doresc o schimbare, elevul îşi desfăşoară activitatea cu pasiune şi este motivat de fiecare dată când echipa obţine rezultate bune.”Îmi amintesc şi acum o întâmplare haioasă din cadrul unei acţiuni.Am fost să donam sange mai mulţi, 5 minute mi s-a umblat cu acul sub piele că nu nimereau o venă, le am foarte subţiri şi până am donat eu 400 ml, au mai donat 3 persoane. Colac peste după, cred că am mâncat toata ciocolata care trebuia să fie pentru toţi cei care donau sânge” , ne povesteşte râzând Robert. Pe lângă voluntariat, Robert a făcut o adevărată pasiune şi pentru cântatul la chitară.

Scrie poezii din clasa a V-a

A învăţat să cânte la chitară singur , după ureche, în urmă cu doi ani de zile. Descoperind că îi place, a început în urmă cu câteva luni să urmeze şi cursuri în domeniu.” Cânt numai din plăcere, pentru prieteni sau la chefuri, nu am intenţia să fac o carieră din asta, o fac  decât ca pasiune şi pentru  plăcerea celor care vor să mă asculte, nu vreau sa fiu un "sell out", ne spune Robert.

Părinţii săi la fel ca şi colegii de breaslă sunt mândri de el şi îl sprijină necondiţionat în tot ceea ce face. În tot acest timp, elevul nu şi-a neglijat nici activităţile şcolare, obţinând rezultate deosebite la mai multe olimpiade şi concursuri ca şi cel de fizica “Phi” unde a obţinut locul doi la faza naţională. Separat, a urmat cursuri de prim ajutor, în cadrul cărora a câştigat locul doi la olimpiada “Sanitarii pricepuţi”.

Începând din clasa a V-a, elevul s-a dovedit a fi o fire sensibilă şi cu înclinaţie spre literatură, începând să scrie poezii care în cele din urmă au fost publicate în mai multe reviste. Consideră că a ajuns aici datorită forţelor proprii şi susţine că nu are nici un model în viaţă.

“Nu pot spune că am un model în viaţă, în general îmi place să fiu original, dar sunt fan al concepţiilor lui JP Sartre. Am ajuns aici pe picioarele mele şi atâta timp căt eu mă simt bine cu ceea ce fac, totul e în regulă. Pe viitor chiar sper, împreună cu echipa, să schimbam în bine ceva în oraşul ăsta şi să îl readucem înapoi pe hartă ca fiind un oraş deosebit din toate punctele de vedere”, adaugă acesta.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite