Turnu Severin : 10 autovehicule furate din străinătate, depistate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni de la începutul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalii furnizori de autovehicule furate care tranzitează frontierele României dinspre Serbia sunt Italia, Franţa şi Austria.

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni din Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I au indisponibilizat la sfârşitul săptămânii trecute, o semiremorcă Schwarcmuller înmatriculată în Serbia.

Semiremorca figura ca furată din Austria având o valoare de 126.000 de lei şi era folosită pentru transportul de detergent. Ilic Ilija cetăţean sârb, şoferul mijlocului de transport a declarat că nu cunoştea faptul că semiremorca era furată.

Cu toate acestea cetăţeanul sârb s-a ales cu dosar penal.


‘’De la începutul anului şi până în prezent poliţiştii de frontieră mehedinţeni au indisponibilizat nu mai puţin de 10 atoturisme de lux, în valoare totală de 184.702 lei. Din această categorie cele mai căutate sunt mărcile Mercedes, BMW şi Audi, iar ca autovehicule de categorie mijlocie, ponderea o deţin mărcile Reanult şi Fiat’’ ne-a spus purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi, comisar şef Valeriu Pera.

image

Reţelele de traficanţi sunt structuri bine organizate
In urma unor analize cazuistice efectuate de poliţiştii de frontieră s-a stabilit că reţelele de traficanţi sunt organizate pe trei tipuri de specializări şi anume cele specializate în furtul autoturismelor de lux, cele specializate în furtul autoturismelor  de categorie mijlocie şi cele specializate în furtul autovehiculelor utilitare.

La rândul lor aceste trei tipuri sunt subdivizate în mai multe grupuri de acţiune, a căror ierahie este următoarea : grupa de recunoaştere care are rolul de a identifica autovehiculele corespunzătoare cererii, grupa tehnică care se ocupă de realizarea documentelor false, grupa de transport care are rolul de a trece autovehiculele peste graniţe şi nu în ultimul rând grupa de supraveghere care are ca sarcină derularea tuturor fazelor incluse în actul ilegal.

image

În plus reţelele specializate s-au orientat şi spre furtul de autovehicule utilitare, motociclete şi ATV-uri, care sunt furate din străinătate şi transportate în baza unor documente false, în România.

Metodele cel mai des folosite de traficanţi sunt frauda la asigurări, furtul la comandă, dar şi furtul de la firmele leasing auto. De asemenea, rutele folosite de traficanţi sunt : Italia-Serbia-România-R.Moldova-Ucraina sau Federaţia Rusă ; Italia-Austria-Ungaria-România precum şi Germania-Austria-Ungaria-Romănia-Moldova şi Ucraina.

Principalii furnizori de autovehicule furate care tranzitează frontierele României dinspre Serbia sunt Italia, Franţa şi Austria, iar persoanele împlicate sunt cetăţeni români, italieni, sârbi şi modoveni.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite