Turnu Severin: Ultima strigare pentru rezervările de Paşte în Clisura Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la slujba de Înviere până la cel mai mic detaliu al petrecerii timpului, proprietarii dau asigurări că va fi un sejur reuşit.

Paşte tradiţional, cu drob, friptură şi ciorbă de miel, ouă roşii şi cozonac în pensiunile din Clisura Dunării.

Turiştii chiar au fost atraşi de oferte, de vreme ce mare parte din locurile de cazare au fost deja ocupate. “Este plin deja, iar rezervările s-au făcut încă de acum două, trei săptămâni.

Avem turişti din Bucureşti, dar şi străini care au vrut, în mod special, să petreacă Paştele la noi.

Cât ne-am chinuit să facem ceva mai sofisticat, dar în final am rămas tot la mâncărurile tradiţionale”, ne-a spus Alexandru Cunicel, proprietarul unei pensiuni de patru stele. 

image

Cererile venite din partea turiştilor pentru această zonă sunt, de la an la an, tot mai multe. Peisajul este unic, condiţiile de cazare sunt bune, iar posibilităţile de relaxare sunt diverse.

image

Relaxare sau distracţie, după gust
De Paşte, totul va începe cu slujba de Înviere de la Mănăstirea Mraconia, iar după ce se purifică sufleteşte cu cele sfinte, pe turişti îi aşteaptă în pensiuni o frumoasă primire, în ton cu sărbătoarea.

Proprietarii se străduiesc să le ofere clienţilor o mulţime de posibilităţi de relaxare şi să-i facă să se simtă mai bine ca acasă.

“Cred că foarte multe distracţii n-or să aibă, pentru că vor sta sigur să mănânce, dar noaptea de Înviere o să meargă la Mănăstirea Mraconia.

La întoarcere, noi îi vom aştepta cu ţuică fiartă, ouă roşii şi cu o gustare rece.

Pot să mai facă drumeţii, să meargă pe Dunăre cu bărcuţa, avem kaiace, hidrobiciclete.

Pot să facă saună, dacă vremea e urâtă afară sau plajă, dacă e frumoasă”, a adăugat Alexandru Cunicel.

image

Pregătirile pentru o masă cu bunătăţi delicioase au şi început. “Vom începe cu aperitiv rece: caş proaspăt, drob de miel, ceapă verde, ouă roşii, apoi o gustare caldă: stufat de miel, friptură de miel la tavă, miel la proţap, ciorbă de miel, pască şi tradiţionalul cozonac.

De băut, o ţuică înainte, vin, bere, după gust”, ne-a spus Nicolae Rădoi (Foto jos), bucătarul unei pensiuni de patru stele din Clisură.

image

Preţul unui pachet de patru stele a fost de 900 lei, fiind incluse micul dejun, prânzul şi cina, plus masa festivă de Paşti. Locuri disponibile mai sunt în celelalte pensiuni de două şi trei stele, preţul  plecând de la 105 euro şi ajungând la 125 euro/ persoană pentru un sejur de 3 nopţi şi 4 zile.

image

Turiştii fideli revin cu bucurie
Chiar dacă preţurile nu-s chiar de criză, turiştii spun că sunt atraşi de locurile extrem de frumoase. În ochii lor, zona este considerată a fi peste Valea Prahovei.

“Este cea mai frumoasă zonă considerată acum şi cred că e mult mai atractivă decât Valea Prahovei, pentru că aici ai şi pescuit, ai şi plimbări pe apă cu barca, ai şi pensiune, ai şi condiţii, este şi vânătoare”, ne-a spus Aurel Lăsculescu din Turnu Severin.

image
Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite