Turnu Severin: FOTO/ Trec vama cu ţigări ascunse în oala cu sarmale sau în cutia de vopsea lavabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vigilenţa vameşilor scoate la iveală inventivitatea traficanţilor de ţigări. Ideile contrabandiştilor depăşesc orice imaginaţie când vine vorba de a ascunde marfa: în airbag-uri, în pâine, eurocrem, în vopsea şi chiar în oala cu sarmale.  

Ultima găselniţă este a unei doamne din Severin care a ascuns ţigările în oala cu sarmale. Nu mică le-a fost mirarea vameşilor când în cratiţă au zărit ţigările.

image

Poate nici nu se gândeau să caute ţigările acolo, însă o scăpare a proprietarului a atras atenţia lucrătorului vamal.

„Mi-am dat seama pentru că partea inferioară a oalei, unde erau ţigările, era caldă, iar partea superioară era rece.

Sarmalele erau îngheţate. Şi, normal, că diferenţa de temperatură mi-a dat de gândit”, ne-a povestit Mihai Cepeşi, vameşul care a făcut descoperirea.

Cei care intră în ţară sunt controlaţi la sânge (Foto jos)

image

Reacţia femeii a fost cum era de aşteptat: „A rămas stupefiată. Nu se gândea că putem să cautăm şi acolo (...) Ascund ţigări unde nici nu te gândeşti: în vopsea lavabilă, în pâine, în eurocrem.

Nici noi nu mai ştim pe unde. Practic, mintea românului e inventivă”, a adăugat vameşul.

Pare greu de crezut dar în respectiva cratiţă au intrat, pe lângă sarmale, şi patru cartuşe de ţigări. „Ieri (n.red., joi) am descoperit patru cartuşe de ţigări, poate e amuzant, dar în oala cu sarmale.

Erau disimulate la fundul oalei şi deasupra erau sarmalele. Vigilenţa lucrătorului vamal a dus la această descoperire”, ne-a spus Titu Neţoiu, şeful Vămii Porţile de Fier I. 

Maşina a fost reţinută, în vamă, până la plătirea amenzii de 5000 lei (Foto jos)

image

O persoană a primit 4 amenzi în zece zile

În ciuda controalelor înăsprite de la frontieră, traficanţii au metode tot mai ingenioase de a ascunde marfa.  „Am mai găsit ţigări în cele patru roţi ale maşinii.

Am fost nevoiţi să mergem la o vulcanizare să dezechipăm roţile ca să găsim aceste ţigări.

Avem o persoană care, de când a apărut Ordonanţa 54 cu privire la combaterea evaziunii şi a contrabandei, a comis patru fapte în zece zile, ultima miercuri seară.

Are patru amenzi contravenţionale şi lucrare penală, fiecare amendă fiind de 5000 lei.

Am mai găsit în airbagul maşinii, în locuri care sunt greu de bănuit. Ne ajută foarte mult Sid, care este specializat pe antitabac.

Multe din descoperirile vamesilor au fost descoperite de el”, a adăugat şeful Vămii Porţile de Fier I.   
 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite