Turnu Severin: Recunoştinţă, trimisă printr-o scrisoare/ Un poliţist de frontieră este felicitat pentru că a salvat de la moarte un ucrainean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un poliţist de frontieră din PTF Orşova a primit felicitări din partea unei agenţii de navigaţie, pentru că a salvat  de la moarte un ofiţer ucrainean aflat pe o navă încărcată cu îngrăşăminte.

La începutul acestei luni, agentul principal Flavius Popescu de la PTF Orşova a sărit în ajutorul ucraineanului care căzuse de pe cheu în momentul intrării la bord şi se lovise la cap de gura magaziei de marfă.

Incidentul nu a fost uitat de şefii ofiţerului rănit. Printr-o scrisoare de mulţumire trimisă Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, agentul principal Flavius Popescu a fost felicitat şi de administratorul agenţiei de navigaţie.

“Cu respect doresc să vă aduc la cunoştinţă că în data de 5 aprilie a.c., nava MARIA, sub pavilion belgian, aparţinând firmei Everline Transit, încărcată cu îngrăşăminte, se afla la dana de descărcare în portul Orşova.

În jurul orelor 16,30, ofiţerul Petrov Anatoly, îmbarcat pe nava sus menţionată, în momentul intrării la bord a căzut de pe cheu şi s-a lovit la cap de gura magaziei de marfă, pierzându-şi cunoştinţa şi sângerând puternic.

Pe cheu se afla, spre norocul ofiţerului Petrov Anatoly, agentul principal Popescu Flavius, din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Orşova - Punctul de Trecere al Frontierei Orşova.

Acest poliţist, dând dovadă de un curaj deosebit şi de un înalt spirit umanitar, a sărit în ajutorul ofiţerului, acordându-i primul ajutor, iar apoi chemând ambulanţa pentru a-l transporta la Spitalul Municipal din Orşova.

Pentru fapta acestui poliţist, care ulterior am aflat cum îl cheamă, aveţi din partea mea toată consideraţia. Chiar dacă lovitura nu îi punea viaţa în pericol, dacă acest poliţist nu ar fi acţionat imediat şi fără frică, ofiţerul pierzându-şi cunoştinţa, putea cădea în orice clipă de pe puntea navei în apă şi atunci aceste rânduri nu-şi mai aveau rostul.

Pentru acest exemplu, când asupra instituţiilor statului planează incertitudinea, ca să nu spunem altfel, firma noastră şi-a reconsiderat părerea", se arată în scrisoarea de mulţumire.

Despre gestul său, poliţistul de frontieră Flavius Popescu, spune că a fost unul normal. El a fost felicitat şi de către conducerea IJPF Mehedinţi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite