Turnu Severin: Orşovenii nu şi-au primit ajutoarele sociale nici măcar pentru luna ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii au protestat, joi, în faţa Primăriei Orşova, cerându-şi drepturile
Oamenii au protestat, joi, în faţa Primăriei Orşova, cerându-şi drepturile

Săracii Orşovei nu şi-au mai primit ajutorul social de anul trecut, pentru ianuarie primind doar 20% din bani. Oamenii îşi cer drepturile, însă autorităţile sunt neputicioase, întrucât, spun ele, nu au primit banii de la bugetul de stat.

Cei 200 de beneficiari ai ajutorului social din Orşova nu şi-au primit venitul minim garantat prin lege, iar parte dintre ei, nici măcar întregul ajutor de încălzire. Sătui de promisiuni, circa 50 de persoane au ieşit, ieri, în stradă, în faţa primăriei din localitate, cerându-şi drepturile.

Ultimii bani primiţi în urmă cu două săptămâni sunt 20 la sută din drepturile cuvenite în luna ianuarie, fapt care i-a adus pe oameni la capătul răbdării. “Ultimii bani i-am primi acum două luni de zile. Ni s-a promis că după două săptămâni o să primim şi diferenţa. Ne descurcăm greu. Stau cu copiii într-o cameră de 11 mp, iar soţia are handicap de gradul II”, ne-a spus Constantin Turturea.

În opinia edililor, protestul e motivat
“Suntem săraci şi avem copii cărora nu avem ce le pune pe masă! Avem datorii la plata apei şi a curentului şi nu putem cumpăra medicamente pentru cei bolnavi!”, şi-au strigat protestatarii nemulţumirea. „Avem copiii bolnavi. Am cheltuit o grămadă de bani cu ei prin spitale. Ne mor copiii în casă de foame, că n-avem bani, n-au ce să mănânce. O să ajungem să cerşim”, ne-a spus o mamă a trei copii.

Edilii oraşului susţin că protestul oamenilor e îndreptăţit. Dar nu sunt bani pentru ajutorul social, pentru că n-au venit de la Guvern. “E motivat. Bani de la guvern n-au venit, oamenii sunt înfometaţi, n-au de lucru. E o situaţie destul de penibilă şi pentru noi, şi pentru ei. Cred că se impune implicarea guvernului să asigure aceste ajutoare sociale. N-au primit toţi banii nici pentru lemne”, ne-a spus Valeriu Ungureanu, viceprimarul Orşovei.

Protestatarii s-au arătat nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit banii, susţinând că „alţii” au avut parte de aceste ajutoare. Majoritatea dintre ei sunt etnicii romi care au venituri mici, au mulţi copii şi sunt beneficiari ai acestor ajutoare sociale.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite