Turnu Severin: După vacanţă, românii se întorc la muncă în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I s-a înregistrat o creştere cu circa 20% a traficului

Românii reveniţi în ţară pentru a petrece sărbătorile alături de familie şi de prieteni se întorc, acum, în străinătate, motiv pentru care în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I s-au înregistrat creşteri ale traficului de persoane şi mijloace de transport.

Ca urmare, în ultimele 24 de ore, vama a fost tranzitată de peste 2700 de persoane şi 850 de mijloace de transport, ceea ce reprezintă o creştere cu circa 20% a traficului, faţă de o zi normală.

Pentru reducerea timpului de verificare a documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră au luat toate măsurile necesare pentru derularea unui control de frontieră operativ şi civilizat.

În plus s-a suplimentat personalul care-şi desfăşoară activitatea  specifică pe sensul de ieşire din România.

Oamenii care se întorc în străinătate nu pleacă cu mâna goală, aceştia luându-şi cu ei câte un pachet cu mâncare tradiţională.

Din bagajele românilor nu lipsesc sărmăluţele, cârnaţii, toba sau cozonacul. „Acolo mâncarea nu e ca la mama acasă. Ne-am luat cu noi nişte cârnaţi afumaţi, sarmale, nişte cornuleţe şi un pic de vin. Noi românii avem cele mai bune bucate tradiţionale” ne-a spus Lenuţa Roman.

Unii dintre ei s-au gândit şi la conaţionali lor care nu au reuşit să vină acasă de sărbători, ducândule şi lor câte ceva din preparatele româneşti. „Am luat câte ceva şi pentru prietenii noştri care nu au reuşit să vină acasă. Cu siguranţă se vor bucura foarte mult de sărmăluţele pregătite de mamele lor” ne-a spus Horia Marian.

După două săptămâni de vacanţă, mii de români se întorc la muncă în ţări precum Italia, Spania sau Franţa. Următoarea lor sosire în ţară este programată abia de Paşti.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite