Turnu Severin: VIDEO/ Doi dintre cei trei bucureşteni reţinuţi pentru infracţiuni cu violenţă şi şantaj au fost arestaţi pentru 29 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instanţa a decis, aseară, ca doi dintre cei trei bucureşteni reţinuţi în Mehedinţi să fie arestaţi pentru 29 de zile. Tânăra de 22 de ani este cercetată în libertate.

Suspectaţi de violenţă şi şantaj, cei trei bucureşteni au fost reţinuţi, în Mehedinţi, vineri seară, de către poliţiştii de la Crimă Organizată.

Este vorba despre un bărbat de 43 ani, un altul de 33 de ani, precum şi fiica unuia dintre ei, în vârstă de 22 ani, toţi din Bucureşti.

În autoturismul cu care se deplasau, oamenii legii au descoperit un întreg „arsenal” de obiecte şi documente susceptibile a fi folosite la comiterea unor infracţiuni cu violenţă şi şantaj.

Potrivit unui comunicat emis ieri de IGPR, «oamenii legii au identificat 6 victime care, sub pretextul recuperării unor datorii inexistente, au fost lipsite de libertate şi agresate de suspecţi şi deposedate în acest mod de diverse sume de bani. Astfel, una din victime a fost ameninţată cu un pistol şi cu cuţitele şi bătută de către inculpaţi, fiind determinată să le plătească acestora suma de 40.000 de euro”.

image

Modul de operare, deosebit de periculos
Poliţiştii au informaţii că gruparea acţiona pe întreg teritoriul ţării şi aşteaptă plângeri din partea persoanelor care au fost terorizate de aceşti indivizi. „Modul de operare al acestei grupări infracţionale era deosebit de periculos, caracterizat printr-o violenţă extremă, împinsă până la schingiurea victimelor în scopul recuperării unor presupuse datorii (...)

Avem plângeri pe raza judeţului Mehedinţi, avem o serie de informaţii despre săvârşirea altor infracţiuni pe teritoriul României cu ramificaţii în Europa.

Pe această cale, chiar solicităm sprijinul din partea cetăţenilor care au fost victime ale acestei grupări şi din anumite motive, cum e de exemplu frica, nu au depus la poliţie plângere”, ne-a declarat un ofiţer din cadrul SCCO Mehedinţi.

image

Cei trei au fost prezentaţi, ieri după-amiază, judecătorului cu propunere de arestare preventivă, fiind acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, lipsire de libertate în mod ilegal, şantaj, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi introducerea în ţară fără drept de arme.

image

Instanţa de judecată a decis ca doi dintre ei să fie arestaţi pentru o perioadă de 29 de zile, iar tânăra de 22 ani să fie cercetată în libertate.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite