Turnu Severin: Vor strânge gunoiul în stil estonian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu sprijinul autorităţilor locale, sute de voluntari mehedinţeni vor colecta deşeuri din judeţ într-o singură zi. Pe 10 iulie, mai multe echipe de voluntari vor demara în judeţ o acţiune de identificare a gunoaielor de pe trasee stabilite.

Mehedinţenii s-au alăturat celui mai mare proiect de strângere a gunoaielor la nivel naţional, inspirat după un model estonian. Prima etapă, cea de cartare, se va desfăşura în judeţ pe 10 iulie, când vor fi trimise echipe de voluntari în cele 26 de trasee stabilite pentru a identifica şi înscrie pe harta digitală „mormanele de gunoi“ din teren.

1.500 de locuitori
din Cujmir, voluntari

„Ne bazăm pe implicarea voluntarilor. Autorităţile de asemenea pot ajuta cu promovarea proiectului în localităţile lor sau asigurând utilaje de transport. Colaborarea cu firmele de salubritate pentru transportarea deşeurilor, sortarea şi apoi trimiterea la reciclarea corespunzătoare ne-ar fi de mare ajutor“, ne spune Mihai Dragotă, reprezentant al echipei de logistică Let’s do it Romania.

Etapa finală, care va avea loc pe 25 septembrie, o constituie colectarea deşeurilor, care, cu ajutorul societăţilor de salubrizare vor fi transportate, sortate şi reciclate. În acest moment şi-au confirmat participarea la eveniment mai multe instituţii publice, cinci ONG-uri şi două firme private.

„Scopul este simplu, într-o singură zi, pe 25 septembrie, trebuie să curăţăm cât se poate din gunoaiele aruncate în judeţul nostru“, ne spune Mihai Mufturel, coordonator pe Mehedinţi al Asociaţiei NIKE de Dezvoltare şi Ajutorare(ONG).

De asemenea, primarii s-au declarat interesaţi să se alăture campaniei de colectare a gunoaielor.

„Este un proiect ambiţios şi binevenit pentru localitatea noastră. Noi vom pune la dispoziţie tractor cu remorcă pentru transportarea deşeurilor. Voi participa personal împreună cu oamenii de la Departamentul Social, cu încă 700 de copii, angajaţii primăriei şi bineînţeles voluntarii. Vom fi în jur de 1.500 de persoane“, declară Nicolae Senea, primarul comunei Cujmir.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite