Turnu Severin: Vom trece în Serbia doar cu buletinul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unei hotărâri a guvernului sârb, trecerea pe la Porţile de Fier I  se va face cu actul de identitate. Odată cu intrarea în vigoare a acestei legi, autorităţile severinene cred că numărul persoanelor care vor trece prin vamă va creşte considerabil.

Guvernul sârb a adoptat recent o hotărâre conform căreia cetăţenii Uniunii Europene pot trece graniţa sârbilor doar cu buletinul sau cartea de identitate.

Control rapid

Deşi se presupune că legea va intra în vigoare în două săptămâni, autorităţile severinene nu au primit încă niciun act oficial care să ateste acest lucru.

„Hotărârea nu a intrat încă în vigoare, va intra când o să primim o notificare scrisă de la Guvernul sârb. Acesta va anunţa Ministerul lor de Externe, care va notifica Ministerul de Externe Român şi apoi ne vor informa pe noi“, declară Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Cei care vor să treacă  graniţa cu sârbii, fie pentru a-şi face cumpărăturile, fie  pentru a tranzita alte ţări, nu vor mai fi nevoiţi să posede paşaport, lucru care nu poate decât să îi bucure pe severineni, mai ales pe cei care nu şi-au făcut încă unul.

Tot din punctul de vedere al purtătorului de cuvânt, se aproximează o creştere semnificativă a persoanelor ce vor trece punctul vamal Porţile de Fier I din Mehedinţi, care face legătura între România şi Serbia.

„Anticipăm o creştere a traficului de persoane şi autovehicule, dar suntem în măsură să efectuăm un control al documentelor în mod rapid, fără a afecta timpii de aşteptare în condiţiile date. Poliţiştii de frontieră vor fi instruiţi, astfel încât nu cred că vor exista probleme în acest sens“, mai adaugă purtătorul de cuvânt.

Pentru mehedinţenii care aleg să îşi facă aprovizionarea de la sârbi, acest lucru va fi mult mai uşor odată ce legea trecerii doar cu buletinul va intra în vigoare.

Pentru efectuarea unui paşaport severinenii trebuiau să scoată din buzunar aproximativ 300 de lei, sumă care, pentru mulţi dintre ei, reprezintă aproape jumătate din salariu.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite