Turnu Severin: FOTO/ Țeapă de 1,8 milioane lei pentru statul român din afaceri cu maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup infracțional format din 11 severineni și un bucureștean a prejudiciat statul român, din 2008 până în prezent, cu 1,8 milioane de lei. Bărbații reușiseră să pună la punct un plan extrem de elaborat, prin care scoteau bani buni de la cumpărătorii de mașini.

Aceștia au cumpărat peste 120 de mașini de la firme din statele Uniunii Europene, pentru o societate comercială din România, fiind scutiți de plata TVA. Ulterior, bărbații distrugeau facturile originale și le înlocuiau cu  unele încheiate pe persoană fizică, cu un preț mult mai mare.

„S-au constituit într-un grup infracțional, s-au asociat cu o persoană care deținea o societate comercială pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin și au început să facă deplasări în țările comunității europene, pentru a cumpăra mașini.

De exemplu, se cumpăra o mașină, pe societate, cu 10.000 de euro.

Distrugând factura, putea să își facă alta la care adăuga TVA-ul, deși el nu îl plătise. Venea cu mașina în țară și o vindea prin târguri sau pe internet, stabilind un preț de până la 2000 de euro mai mare”, ne-a spus comisarul șef Alexandru Stoica, adjunctul inspectorului șef din cadrul IPJ Mehedinți.

image

Polițiștii au demarat deja acțiunea de recuperare a prejudiciului, căutând bunuri deținute de aceste persoane la administrația financiară.

image

Percheziții soldate cu arestări
Cele mai multe mașini au fost cumpărate din Germania și Belgia. Polițiștii au prins firul grupului în momentul în care au primit lista cu mărfuri cumpărate din țările respective, iar facturile nu corespundeau cu cele din țară.

Firma a fost luată la puricat, iar cercetările au scos la iveală întregul grup infracțional. Polițiștii și agenții DIICOT au efectuat opt percheziții domiciliare și i-au reținut pe cei 12 bărbați, care au fost prezentați Parchetului cu propunere de arestare preventivă.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite