Turnu Severin: Un singur loc de muncă pentru mii de şomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii vin în fiecare zi să vadă ce joburi sunt disponibile la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă.
Oamenii vin în fiecare zi să vadă ce joburi sunt disponibile la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă.

17.363 de oameni sunt şomeri care primesc indemnizaţie, iar luna aceasta lor li se vor alătura alte 80 de persoane.

 Judeţul Mehedinţi este în continuare pe prima poziţie în ţară în ceea ce priveşte rata şomajului. Potrivit Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Mehedinţi, rata şomajului a ajuns la 14,09 la sută în decembrie. Perspectivele nu sunt deloc îmbucurătoare. Luna aceasta, alte două societăţi comerciale din domeniul publicităţii şi alimentaţiei publice vor face disponibilizări de personal. Este vorba de Danart şi Spirt Bere din Drobeta Turnu Severin, care au depus la AJOFM Mehedinţi proiectele de concedieri colective pentru luna ianuarie.

Şi societatea Hidroconstrucţia are planificat să disponibilizeze, în ianuarie, 26 de persoane, dar până la această dată administratorii nu au început demersurile necesare în vederea trimiterii în şomaj a angajaţilor.

Locuri doar pentru şoferi şi mecanici

„Pentru că pe 30 noiembrie au expirat convenţiile pe care le aveam încheiate cu primăriile pentru executarea de lucrări şi activităţi de interes pentru comunităţile locale, 400 de persoane au fost înregistrate la începutul lunii decembrie în evidenţele noastre ca şomeri indemnizaţi sau, în funcţie de situaţie, neindemnizaţi. În plus, au mai fost firme mai mici care au trimis în şomaj 1-2 angajaţi. Aşa se face că numărul şomerilor a crescut mult la sfârşitul anului 2009“, ne-a declarat Sorin Marinescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Mehedinţi, Sorin Marinescu.

Numărul şomerilor a ajuns la 17.000 de persoane şi nu există speranţa că această cifră să se modifice, în luna ianuarie, întrucât există doar 7 locuri noi de muncă anunţate. În şomaj au intrat şi un număr important de absolvenţi ai diferitelor forme de învăţământ care nu au identificat un loc de muncă. Peste 75 % dintre şomeri provin din mediul rural.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite