Turnu Severin: Un poliţist a refuzat o mită de 300 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că a fost prins la volan, fără permis şi cu o alcoolemie peste limita legală, un bărbat din Şimian a încercat să scape de dosar penal oferind mită unui poliţist.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi au prins, aseară, în flagrant, un bărbat care încerca să mituiască un poliţist cu 300 de lei, pentru ca acesta să nu ia măsurile legale împotriva sa, respectiv întocmirea unui dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere şi având o alcoolemie peste limita legală.

Aseară, în jurul orelor 18,20, agentul principal Ş. L., din cadrul Biroul Poliţiei Rutiere Severin, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a sesizat lucrătorii Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Mehedinţi despre faptul că, la ora 17,15, l-a depistat pe B. Claudiu (21 ani), din comuna Şimian, conducând pe raza Severinului un autoturism marca Dacia Logan, fără a poseda permis de conducere şi având o alcoolemie peste limita legală.

Potrivit IPJ Mehedinţi, “pentru a nu i se întocmi dosar penal, B. Claudiu i-a promis agentului de poliţie suma de 100 euro, pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu.

Agentul de poliţie a refuzat oferta, informând totodată  S.J.A. Mehedinţi, iar în baza denunţului formulat, ofiţerii D.G.A., sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi şi, în colaborare cu D.G.I.P.I. - S.I.P.I. Mehedinţi, l-au depistat în flagrant pe B. Claudiu, în timp ce oferea suma de 300 lei poliţistului, în scopul menţionat anterior”
.

Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită şi pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, având o alcoolemie peste limita legală.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi a luat măsura reţinerii acestuia pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca astăzi să fie prezentat instanţei de judecată, cu propunerea de arestare preventivă.

Dacă în anul 2009, doi polițiști mehedințeni s-au desistat cu privire la luarea de mită, iar în anul 2010, opt lucrători de poliție din cadrul I.P.J. Mehedinți au sesizat organele competente cu privire la intenția unor persoane de a oferi mită, în primele cinci luni ale acestui an 6 polițiști de la Rutieră s-au desistat și au sesizat instituțiile abilitate refuzând sume de bani cuprinse între 100 și 500 lei pentru a nu lua măsurile legale față de conducătorii auto depistați în trafic.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite