Turnu Severin: Un milion de euro pe drumurile Tâmnei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii au cerut fonduri europene pentru reabilitarea a nouă kilometri de drum, care leagă satele de terenurile agricole. În cel mult o săptămână, elevii şcolii din Izvorălu îşi vor relua cursurile în sat, nemaifiind nevoie să fie transportaţi la şapte kilometri distanţă.

Primăria comunei Tâmna a depus deja proiectul pentru reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri rurale. Este vorba despre drumurile care leagă satele aferente - Tîmna de Jos, Tîmna de Sus, Cremenea, Pavaţ, Boceni, Valea Ursului, Adunaţi-Teiului, Izvorălu, Plopi, Colareţ, Manu, Faţa Cremenii - de terenurile agricole. Costurile proiectului sunt de un million de euro , fonduri externe integral nerambursabile.

Proiect cu punctaj maxim

Conform edilului comunei, cei nouă kilometri de drum deveneau impracticabili pe timp de ploaie sau ninsoare. În momentul de faţă, sunt depuse actele necesare pentru obţinerea finanţării de un million de euro, s-a obţinut punctajul maxim şi există şanse foarte mari de a fi semnată cererea de finanţare. 

„Accesul către terenurile agricole se făcea foarte greu, era neapărat nevoie de o schimbare. Oamenii se deplasau cu căruţa, însă pe timp nefavorabil era impracticabil, iar pe timp favorabil era foarte greu de circulat“, a declarat primarul Ion Cioară.

Dacă se va obţine finanţarea, în cel mult opt luni sătenii vor beneficia de drumuri practicabile atunci când se vor deplasa la câmp. Tot anul acesta, comuna a mai beneficiat de fonduri de circa 800.000 de euro pentru reabilitarea reţelei de apă potabilă în Valea Ursului, lucrare care se află încă în derulare. O altă problemă o constituie faptul că elevii şcolii din Izvorălu sunt în continuare transportaţi cu un microbuz foarte vechi la o şcoală din satul Plopi, întrucât unitatea de învăţământ din satul lor nu a fost încă dată în folosinţă, după reabilitare.

 „La finele acestei luni, şcoala din Izvorălu va fi inaugurată. În prezent, copiii sunt în continuare duşi la scoala din Plopi, unde îi transportăm cu un microbuz vechi de când lumea, pe un drum greu accesibil“, a mai adăugat edilul comunei.

Transportul către şcoli este pus la dispoziţie de către primărie, iar distanţa între sat şi şcoala din Plopi este de şapte kilometri.



Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite