Turnu Severin: Un mehedințean face greva foamei pentru socrul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Cârstina nu a mâncat de două zile
Paul Cârstina nu a mâncat de două zile

Bărbatul  cere un act de curatelă, prin care el să devină însoțitorul socrului său, aflat în evidențele medicale cu handicap de gradul 1. Primarul comunei Gogoșu i-a refuzat cererea, pe care o consideră nedreptățită.

Paul Cârstina are 42 de ani și locuiește în localitatea Gogoșu,  județul Mehedinți. În urmă cu câteva luni, socrul său a suferit un atac cerebral, în urma căruia a rămas cu deficiențe de vorbire. Omul se află în evidențele medicale cu handicap de gradul 1, iar Paul Cârstina este cel care are grijă de el. Pentru că nu a reușit să obțină, de la primăria Gogoșu, un certificat de curatelă, omul a intrat în greva foamei și se află, de ieri, în fața Prefecturii Mehedinți.

„Stau aici de două zile pentru un lucru care ar trebui să se rezolve fără probleme. De două zile nu am mâncat nimic, am băut doar 200 de mililitri de apă minerală. Sunt hotărât să merg până la capăt. Nu plec de aici până nu obțin certificatul, sau poate dacă mă ia cu targa”, ne-a spus Paul Cârstina.

Susține că este ignorat de toată lumea
Protestatarul susține că, în încercarea de a obține certificatul de curatelă, adică dreptul legal de curator și însoțitor al socrului său, a fost ignorat de către primarul comunei Gogoșu, Gheorghe Haneș.

De asemenea, omul e nemulțumit de faptul că, de când a intrat în greva foamei, nu a beneficiat de asistență medicală. „Sunt de două zile aici și nu mă bagă nimeni în seamă. Nici autorități, nici nimeni. Vă spun că nici măcar o ambulanță sau un medic nu au venit la mine, așa cum era normal, să-mi verifice staerea de sănătate”, ne-a spus, supărat, protestatarul.

Primarul din Gogoșu îl contrează dur
În replică, Gheorghe Haneș consideră nedreptățită cererea bărbatului și îl bănuiește pe protestatar că ar vrea să obțină foloase materiale necuvenite. „Acest om se face de râs. Nu este îndreptățit să ceară această indemnizație. Are firmă, are salariu, are vilă în Gogoșu. Sunt oameni care mor de foame și el îndrăznește să ceară bani pe nedrept. Nu-i voi da niciodată acest act și chiar voi trimite, luni, o comisie care să ancheteze acest caz social”, a spus, pentru Adevărul de Seară, primarul comunei Gogoșu, Gheorghe Haneș.

„Sunt sigur că jumătate din cei care dețin astfel de certificate le-au obținut pe nedrept. Eu refuz să intru în acest joc. Omul ăsta aleargă doar după bani deși vă asigur că are destui”, a mai spus primarul.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite