Turnu Severin: Un jandarm din Mehedinţi, instruit în arte marţiale după modelul Trupelor Poliţiei Înarmate Populare Chineze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subofiţerul Costin Giurumescu din cadrul Detaşamentului Mobil al Jandarmeriei Mehedinţi a participat, în perioada 31 mai-25 iunie a.c., la stagiul de practică în domeniul artelor marţiale, coordonat de instructori din cadrul Trupelor Poliţiei Înarmate Chineze.

La sfârşitul săptămânii trecute, la sediul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi (CPPCJ) Ochiuri din judeţul Dâmboviţa, a avut loc ceremonia de încheiere a celui de-al optulea „Stagiu de pregătire în domeniul artelor marţiale”, desfăşurat în baza bunelor relaţii de cooperare existente între Jandarmeria Română şi Trupele Poliţiei Înarmate Chineze.

La acest stagiu, care s-a desfăşurat în perioada 31 mai - 25 iunie a.c., sub conducerea a trei instructori din cadrul Trupelor Poliţiei Înarmate Populare Chineze, au participat 65 de luptători, care provin din toate unităţile Jandarmeriei Române, fiind încadraţi în structurile de ordine publică. 



Luptătorii au fost instruiţi după modelul Trupelor Poliţiei Înarmate Populare Chineze, într-un stil de luptă fără armă, care foloseşte mişcări principale cum ar fi: loviturile de picior, loviturile de pumn, aruncările şi prizele, conţinutul pregătirii fiind împărţit în patru părţi: pregătirea de bază, aruncările, stilul de luptă Kung Fu, precum şi simularea luptei reale.

image


Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mehedinţi a fost reprezentat de sergentul major Costin Giurumescu, absolvent al Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica’’ Drăgăşani, promoţia 2006, în prezent el desfăşurându-şi activitatea în structura operativă din cadrul Detaşamentului Mobil.  

Inaugurat oficial în data 06 aprilie 2006, în prezenţa unor înalte oficialităţi române şi străine, Centrul de Pregătire şi Perfecţionare Jandarmi Ochiuri are la bază ideea creării unui centru în România, similar celui existent în Franţa, la Saint-Astier, cu vocaţie internaţională şi capacitatea de a asigura pregătirea specifică a forţelor de securitate internă europene, în cadrul Politicii Europene de Securitate şi de Apărare.

Din data de 7 iunie 2007, CPPCJ Ochiuri este înfrăţit cu Centrul Naţional de Antrenament al Jandarmeriei Franceze de la Saint-Astier.

image
Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite