Turnu Severin: Un iranian este cercetat pentru evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au confiscat circa 10 kg de bijuterii din magazinul administrat de iranian. Foto: IPJ Mehedinţi
Poliţiştii au confiscat circa 10 kg de bijuterii din magazinul administrat de iranian. Foto: IPJ Mehedinţi

Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor, împreună cu inspectorii ITM Mehedinţi au confiscat,  ieri, circa 9,7 kg de bijuterii din argint dintr-un magazin, administrat de un cetăţean iranian, în vârstă de 55 de ani.

Într-o acţiune organizată şi desfăşurată pe linia comerţului cu obiecte şi metale preţioase, dar şi  pentru prevenirea muncii la negru, poliţiştii severineni au depistat o societate comercială, respectiv un magazin de bijuterii, administrat de o personă de cetăţenie iraniană, de 55 ani, care la punctul de lucru nu deţinea niciun document legal de provenienţă asupra mărfii expuse la vânzare.

Oamenii legii au ridicat, în vederea cercetărilor, întreaga cantitate de bijuterii, constând în brăţări, inele, lănţişoare şi 18 ceasuri de diferite mărci protejate, valoarea acestora fiind de 55.000 lei. În plus, personalul magazinului nu avea contract de muncă.

„Faţă de cel în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi efectuarea de acte de comerţ fără autorizaţie de import-export, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 9 alin 1 din Lg 241/2005 şi art. 302 CP”,a precizat agent Andreea Dobre, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.
Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a persoanei în cauză.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite