FOTO/Turnu Severin: UPDATE/ Un incendiu a izbucnit la mansarda unui bloc din oraş. Pompierii au găsit corpul carbonizat al unei adolescente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu a izbucnit în această după-amiază la un bloc de trei etaje din municipiul Drobeta Turnu Severin, în zona Aluniş, peste 80 de persoane fiind evacuate.

UPDATE 18.17 Florentin Dragomir, inspector şef adjunct în cadrul ISU Mehedinţi, a declarat că pompierii au găsit într-unul dintre apartamentele de la mansardă corpul carbonizat al adolescentei de 15 ani despre care vecinii spuneau că ar fi rămas blocată în incintă.

image

VEZI AICI FOTOGALERIE DE LA FAŢA LOCULUI

UPDATE ora 18.00 Pompierii severineni continuă să lupte cu flăcările, la aproape trei ore de când a fost primit apelul la 112. „Noi am intervenit cu 43 de pompieri şi cinci autospeciale. Am primit ajutor şi de la serviciile private de pompieri de la Romag-Prod şi Termo, care au trimis două autospeciale, şi de la Eurotyres, care a asigurat încă una. Cei de la Secom ne-au ajutat şi ei, cu o vidanjă“, a precizat purtătoarea de cuvânt a ISU Mehedinţi, Ramona Nistor. Potrivit acesteia, echipele de căutare se află în continuare la mansarda imobilului, încercând să o găsească pe adolescenta despre care se spune că a rămas blocată în casă.

Daniel Ionescu, consilier pe problemele rromilor în cadrul Primăriei Severin, susţine şi el că o fetiţă imobilizată în scaunul cu rotile a rămas blocată în mansarda cuprinsă de flăcări. „Am vorbit cu locatarii şi mi-au spus că o adolescentă de 15 ani se afla singură acasă, într-un apartament din mansardă. Fetiţa are un handicap, este în scaunul cu rotile şi, din câte am înţeles, ea ar fi provocat incendiul“, a spus Ionescu. Potrivit acestuia, înainte de intervenţia pompierilor, mai mulţi bărbaţi au încercat să spargă uşa de la apartamentul în care se afla fetiţa, fiind însă nevoiţi să renunţe din cauza fumului dens şi a flăcărilor care se înteţiseră.

„Nu vreau să acuz pe nimeni, dar, în opinia mea, ISU Mehedinţi nu are dotările necesare pentru a interveni la un incendiu de o asemenea amploare“, a adăugat Daniel Ionescu.

image

UPDATE 17.40 Una dintre locatare, aparent mama fetiţei acuzată că a provocat incendiul, a fost ridicată de poliţişti, în huiduielile vecinilor, care au înjurat-o şi au numit-o „alcoolistă“. „Ai venit la noi să ne nenoroceşti, să ne laşi pe drumuri!“, au strigat unii dintre severinenii evacuaţi.  

UPDATE 17.30 Potrivit medicilor de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, un tânăr a fost rănit în timp ce încerca să o salveze pe fetiţa blocată în mansarda cuprinsă de flăcări. „Noi am acordat îngrijiri medicale unui băiat de 22 de ani, care a încercat să scoată o fată minoră de la mansardă, dar s-a oprit după ce s-a prăbuşit o bârnă. Tânărul prezintă doar arsuri minore“, a menţionat Costin Gaşpăr Gîru, medic specialist.

image

Mai multe autospeciale şi o ambulanţă se află la faţă locului, pompierii încercând să intervină pentru a stopa incendiul. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi, la faţa locului au ajuns 25 de pompieri cu patru autospeciale şi două scări, intervenţia acestora fiind îngreunată de vântul puternic. În ajutorul pompierilor care s-au deplasat iniţial la faţa locului au venit şi alţi lucrători ai ISU, aproximativ 50 de pompieri participând în prezent la operaţiunea de stingere a incendiului. Pompierii au intervenit cu şapte autospeciale, una dintre ele fiind alimentată în prezent de la un hidrant situat în apropierea blocului. Trei dintre maşini sunt păstrate în permanenţă la locul incendiului, celelalte mergând să se realimenteze, prin rotaţie, de la un alt hidrant, aflat la o distanţă de aproape un kilometru.
Pompierii au fost alertaţi de locatari că la mansarda clădirii ar fi rămas blocată o fetiţă. „Atunci când am primit această informaţie, am format echipe de căutare, dar până acum nu am găsit nimic. Noi am evacuat 80 de persoane din clădire“, a precizat Liviu Borugă, şeful Centrului Operaţional Situaţii de Urgenţă Mehedinţi.

Unii dintre locatarii evacuaţi din clădirea în flăcări susţin că însăşi fetiţa care este căutată de pompieri la mansarda imobilului ar fi provocat incendiul, într-un moment în care a fost lăsată nesupravegheată. „Şi eu am copii, dar nu i-aş fi lăsat să se joace cu focul în mansarda blocului“, a spus o femeie, care a refuzat să-şi dezvăluie identitatea.
Potrivit primarului din Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, blocul a fost dat în folosinţă în 2010, este construit de primărie şi are 84 de apartamente, dintre care 12 sunt la mansardă.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite