Turnu Severin: Un hoţ de fier vechi a perturbat traficul feroviar în gara Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din cauza furtului, trenurile au circulat cu restricție
Din cauza furtului, trenurile au circulat cu restricție

Traficul feroviar în staţia CFR Drobeta Turnu Severin a fost perturbat în cursul dimineţii de 3 ianuarie, după ce un bărbat a furat 30 de metri de cablu din instalaţia care asigură funcţionarea sistemului de semnalizare şi dirijare feroviară.

Petru Ciobotea, de 41 de ani, din comuna mehedinţeană Devesel, sat Bistreţu, a fost prins în flagrant de lucrătorii Poliţiei Transporturi Mehedinţi, în jurul orei 13,00, în timp ce încerca să dea foc la cauciucul care protejează cablul pentru a rămâne cu fierul. Incidentul s-a produs la circa 1 kilometru de gara Severin, în apropierea fostului abator. Din cauza acestuia,  mai multe trenuri au fost obligate să circule cu restricţie. Petru Ciobotea a declarat poliţiştilor că intenţiona să valorifice fierul la un centru de colectare a fierului vechi .

„Bărbatul este cercetat penal în stare de libertate pentru furt calificat, urmând să fie stabilite exact împrejurările în care s-a comis fapta”, ne-a declarat agentul principal Adrian Avram de la Poliţia Transporturi Mehedinţi. Petru Ciobotea riscă o condamnare pentru furt calificat între 3 şi 15 ani, iar dacă se va constata că a fost pusă în pericol şi siguranţa traficului feroviar, pedeapsa poate ajunge la 20 de ani de închisoare. Cazul nu este primul de acest gen cu care se confruntă poliţiştii de la transporturi. Mulţi indivizi certaţi cu legea vin în zona staţiei CFR cu scopul de a fura fier vechi şi inconştienţi pun în pericol siguranţa traficului feroviar.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite