Turnu Severin: Un hoţ a perturbat traficul în Gara Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trenurile care au tranzitat Gara Severin au circulat cu restricţie de viteză.
Trenurile care au tranzitat Gara Severin au circulat cu restricţie de viteză.

Petru Ciobotea din comuna Devesel a fost prins de poliţişti azi-noapte, în timp ce încerca să incendieze cablul pentru a rămâne cu fierul.

Traficul feroviar în staţia CFR Drobeta Turnu Severin a fost perturbat în cursul dimineţii, după ce un hoţ de fier vechi a furat 30 de metri de cablu din instalaţia care asigură funcţionarea sistemului de semnalizare şi dirijare feroviară. Petru Ciobotea, de 41 de ani, din comuna mehedinţeană Devesel, sat Bistreţu, a fost prins în flagrant de lucrătorii Poliţiei Transporturi Mehedinţi, în jurul orei 1.00, în timp ce încerca să dea foc la cauciucul care protejează cablul pentru a rămâne cu fierul. Incidentul s-a produs la circa un kilometru de gara Severin, în apropierea fostului abator.

Petru Ciobotea riscă până la 20 de ani de închisoare

Din cauza acestui incident, mai multe trenuri au fost obligate să circule cu restricţie. Ciobotea a declarat poliţiştilor că intenţiona să valorifice fierul la un centru de colectare a fierului vechi de pe raza municipiului. „Bărbatul este cercetat penal în stare de libertate pentru furt calificat, urmând să fie stabilite exact împrejurările în care s-a comis fapta”, ne-a declarat agentul principal Adrian Avram de la Poliţia Transporturi Mehedinţi.

Petru Ciobotea riscă o condamnare pentru furt calificat între 3 şi 15 ani, iar dacă se va constata că a fost pusă în pericol şi siguranţa traficului feroviar, pedeapsa poate ajunge la 20 de ani de închisoare. Cazul nu este primul de acest gen cu care se confruntă poliţiştii de la Transporturi. Aceştia spun că mulţi indivizi certaţi cu legea vin în zona staţiei CFR cu scopul de a fura fier vechi şi inconştienţi pun în pericol siguranţa traficului feroviar.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite