Turnu Severin: Un doljean s-a ales cu dosar penal, iar autoturismul şi ţigările, în valoare de 10.000 de euro au fost confiscate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Orşova  şi ofiţerii DGIPI Mehedinţi au confiscat peste 5093 de pachete de ţigări

În această dimineaţă  pe timpul desfăşurării unei acţiuni pe linia combaterii traficului de ţigări, poliţiştii de frontieră au obţinut date şi informaţii referitoare la faptul că o persoană din judeţul Dolj transportă ţigări fără documente de provenienţă.


 În urma unui filtru organizat la intrarea în oraşul Orşova, poliţiştii au observat că autovehiculul suspect se apropie şi i-au făcut semn conducătorului auto să oprească.

La controlul autoturismului, oamenii legii au depistat în interiorul autovehiculului, sub banchete şi în portbagaj, cantitatea de 5093 de pachete cu ţigări pentru care nu avea acte de provenienţă.


Acesta a declarat că  a cumpărat ţigările din municipiul Timişoara cu scopul de a le comercializa pe raza judeţului Dolj. Din comercializarea ilegală a ţigărilor, bărbatul urma să obţină un câştig de 3000 de euro.


Împotriva cetăţeanului doljean s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul  săvârşirii infracţiunilor de colectare, deţinere, producere, transport, depozitare, predare, desfacere şi vânzarea bunurilor cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate savârşirii acestei, deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriului României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10000 de ţigarete şi constituirea unui grup infracţional organizat” ne-a declarat Comisar şef de poliţie Valeriu Pera purtător de cuvânt la IJPF Mehedinţi.


Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 5100 de euro şi autoturismul au fost indisponibilizate în vederea confiscării. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoare cuprinsă între unu şi patru ani.
    


Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite