Turnu Severin: Un bătrân şi-a ucis soţia, cu toporul, după 55 de ani de trai împreună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce i-a stat alături o viaţă, un bătrân şi-a omorât, luni noapte, soţia cu un topor.  Crima s-a produs în satul Plai, comuna mehedinţeană Brezniţa de Motru, pe fondul consumului de băuturi alcoolice. De altfel, cei doi soţi erau cunoscuţi în sat, ca fiind consumatori de băuturi alcoolice.

Convins fiind că i-a făcut vrăji şi că l-a înşelat, bătrânul, Lucian Guduleasa (74 ani), i-a aplicat consoartei, Guduleasa Marieta (72 ani) mai multe lovituri de topor, în zona capului, după care a lăsat-o într-o baltă de sânge. Ieri, câţiva localnici au văzut flăcări în curtea în curtea bătrânilor, aşa că s-au îndreptat spre casa acestora. Beat criţă, bătrânul dăduse foc la pătul, iar la vederea sătenilor a început o serie de injurii la adresa lor.

În momentul în care a intrat în casă, oamenii au rămas stupefiaţi, când au văzut cadavrul femeii în prag şi au anunţat imediat poliţia. “Văzurăm de-acolo, din vale, de la social, văzurăm aici fum. Când venirăm, era flacăra cât grajdul. Dup-aia, el ne înjură şi intră în casă. Şi când intră în casă, atunci văzurăm moarta”, ne-a declarat Florin Vlădaia.

Localnicii sunt îngroziţi de ceea ce s-a întâmplat în ograda celor doi bătrâni, deşi ştiau că cei doi soţi se îmbătau şi se băteau. ”A desfigurat-o. I-a pisat capul ca la şarpe (...) O bătea mumă. A înţepat-o cu furca de fier, mai alaltăieri”, ne-a spus Ana Borândău, din sat.

La rândul său, Dorina Nedea, o altă localnică susţine că cei doi obişnuiau să bea şi că bătrâna era frecvent bătută de soţ. “Băutura, muică. Asta-i ocupaţia lui. Avea pensie de 300 lei şi el la fel cred. N-a băgat nici lumină la casă, doar ea are felinar acum la cap”, a declarat femeia.  

Nu i-a fost milă nici după ce a văzut-o moartă
Bătrânul şi-a recunoscut fapta. Nu i-a fost milă şi nu i-a părut rău în niciun fel. Aflat încă sub influenţa băuturii, el ne-a declarat: “Am tăiat-o că m-a fermecat. Vai de capul meu, m-a nenorocit. Am stat cu ea 55 de ani. A fost hoaţă. Cu ce aţi omorât-o? Cu toporul”.

Pentru că stăteau într-o zonă impracticabilă, cadavrul femeii a fost transportat, la şosea, cu o căruţă trasă de boi. Nici măcar când a fost aşezat lângă cadravrul femeii cu care trăise atâţia ani, bătrânul nu a avut nicio remuşcare. Susţinea încontinuu că se duce să-şi ia pensia.

„Prin modul de înfăptuire şi având în vedere vârsta victimei, calitatea de soţie a autorului, este destul de cumplit. Din cercetarea la faţa locului, victima a fost ucisă de soţ, cu multiple lovituri”, a declarat procurorul Fănică Cercel, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi. 

Bătrânul a fost reţinut, marţi, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru omor calificat. “La faţa locului, s-a deplasat echipa operativă a poliţiei care, în urma verificărilor, a stabilit că în urma unui conflict spontan izbucnit între cei doi soţi, B. Lucian, de 74 ani, i-a aplicat mai multe lovituri în zona capului, femeii.

La examinarea exterioară a cadavrului, s-a constatat că acesta prezintă urme de violenţă. Cei doi soţi erau cunoscuţi ca fiind consumatori de băuturi alcoolice”, ne-a precizat Andreea Dobre, de la Biroul de presă al IPJ Mehedinţi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite