Turnu Severin: Un administrator recunoaşte că a băgat mâna în banii locatarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Asociaţia Nr. 29, administratorul şi-a asumat lipsa de peste 130.000 lei
La Asociaţia Nr. 29, administratorul şi-a asumat lipsa de peste 130.000 lei

Un control efectuat la asociaţiile de locatari/ proprietari din Severin a scos la iveală faptul că unii administratori, casieri sau preşedinţi utilizează banii oamenilor în scopuri personale. Poliţiştii au început deja urmărirea penală în trei cazuri. 

Cum de 20 ani, nimeni nu i-a mai luat la întrebări, sunt administratori care au lipsuri în gestiune ce depăşesc 100.000 de lei. Este şi cazul Asociaţiei nr. 29, unde s-a constatat o lipsă de circa 140.000 lei. Surprinzător, administratorul recunoaşte că a băgat mâna în bani, dar speră să-i şi pună la loc. «Din lipsa banilor, am avut probleme de sănătate, probleme diverse, soţul e acum la spital, el fiind preşedintele.

Banii nu se regăsesc în registrul de casă, pentru că vă spusăi: din motive de neavere- eu, aici, am jumătate de normă- apoi din cauza problemelor în familie, am consumat… I-oi pune cumva la loc», ne-a spus Aurelia Blaga, administrator din `90 al Asociaţiei. 

În trei cazuri, s-a început urmărirea penală

Până acum au fost verificate zece asociaţii, 20 sunt în lucru, iar până la sfârşitul anului urmează şi restul, până la 259. «Am făcut, în primul rând, un protocol cu Corpul Experţilor Contabili Autorizaţi din România şi, cu sprijinul poliţiei, acolo unde era cazul, am intervenit pentru a ridica documentele de la asociaţiile cu probleme.

Cele mai mari sunt la Asociaţia 29, unde soţul este preşedinte, iar soţia- administrator şi unde este o lipsă asumată de către administrator de 1,4 miliarde lei vechi, iar la Asociaţia 58, s-au repartizat eronat cheltuielile, existând un minus de 2,3 miliarde lei vechi», a precizat prefectul Ion Mîţu.

Din cele opt dosare pe care Poliţia le are în lucru, în trei s-a început urmărirea penală, prejudiciul ridicându-se la peste 100.000 lei. «În general, infracţiunile care se comit de către preşedinţii, administratorii sau casierii asociaţiilor privesc însuşirea unor sume de bani din cei încasaţi de la locatari, neevidenţierea/neemiterea chitanţelor pentru sumele pe care le primesc, neachitarea unor datorii către furnizorii de servicii, precum şi decontarea unor cheltuieli care sunt nereale privind anumite intervenţii care se fac la asociaţii”, a precizat cms. şef Alexandru Stoica, şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Mehedinţi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite