Turnu Severin: Un Mercedes de lux aparţinând Guvernului italian a fost reţinut la Porţile de Fier I. Maşina era furată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un autoturism de lux, marca MERCEDES, în valoare de 20.000 de euro, semnalat ca fiind furat din Italia, a fost indisponibilizat  la sfârşitul saptămânii trecute, de către poliţiştii de frontieră de la Porţile de Fier I.

Un sârb, în vârstă de  41 ani, s-a prezentat, sâmbătă seară, în vama Porţile de Fier I, pentru a intra în România, la volanul unui autoturism marca Mercedes Benz. 

Existând suspiciuni în legătură cu modul legal de deţinere al autoturismului de către P. D., poliţiştii de frontieră au verificat amănunţit documentele de identificare prezentate de către aceasta.
    
“Verificările efectuate de poliţiştii de frontieră, în Sistemul Informatic Schengen au stabilit că autoturismul figurează ca fiind furat din Italia din data 29.09.2008 şi aparţine guvernului Italian”, se arată într-un comunicat emis de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Mehedinţi.

Autoturismul furat este fabricat în 2007 şi are o valoare de 20.000 de euro.
      
În cauză, faţă de P. D., s-a întocmit lucrare penală, în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire la furt.
       
Autovehiculul a fost indisponibilizat la sediul IJPF Mehedinţi, urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie înapoiat proprietarului de drept.

În primele trei luni ale anului 2011, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au indisponibilizat 14 autovehicule furate din Spaţiul Schengen, valoarea totală a acestora se ridicându-se la 542.202 lei.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite