Turnu Severin: Uită de criză cu mititei şi un pahar de vin fiert

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii ies în fiecare seară la bradul şi tarabele cu bunătăţi amenajate pe strada Crişan. foto: cătălin căruntu
Oamenii ies în fiecare seară la bradul şi tarabele cu bunătăţi amenajate pe strada Crişan. foto: cătălin căruntu

Ca în fiecare an, comercianţii ambulanţi şi-au instalat tarabele pe strada Crişan şi îi îmbie pe trecători cu bunătăţi.

A devenit o tradiţie ca în fiecare an, în luna decembrie, strada Crişan să se umple de trecători dornici să pătrundă în atmosfera sărbătorilor de iarnă. În ciuda crizei financiare, anul acesta majoritatea comercianţilor de pe strada Crişan spun că au încasări record, iar oamenii vin în număr mai mare.
„Oamenii simt nevoia să cheltuiască. În preajma sărbătorilor, nu se mai uită la bani. Anul trecut începuserăm să vindem serios abia de pe 16-17 decembrie, acum deja avem încasări cât pentru tot sezonul“, ne spune Mircea Octavă, un comerciant care oferă trecătorilor vată de zahăr. La fel ca el mai sunt alte câteva zeci de tarabe, unde doritorii pot găsi gogoşi, cozonac secuiesc, pop-corn şi chiar jucării.

Jocuri de lumini şi bucate tradiţionale

În afara tarabelor cu dulciuri şi jucării, pe trotuarele străzii Crişan s-au amplasat şi câteva terase acoperite, unde grătarele sfârâie neîncetat, iar gratargiii sunt copleşiţi de comenzile numeroase.
Comercianţii au pe mese mâncare tradiţională, dar şi vin fiert, care să-i mai încălzească pe trecători. „Suntem din Orşova şi este al treilea an consecutiv când venim în Severin. Am venit cu mititei, friptură şi vin fiert. Anul acesta vânzarea merge foarte bine, am încasat până acum cam de 3 ori mai mult faţă de anul trecut în perioada asta“, ne spune Valeria Enăchescu, deţinătoarea uneia dintre terase.
Severinenii care trec pe strada Crişan sunt mulţumiţi de atmosferă, dar şi de preţuri. „E foarte frumos. Luminile bradului sunt extraordinare, totul arată că vine Crăciunul. Am venit cu familia să mâncăm câţiva mititei, să bem un vin fiert şi să ne bucurăm de sărbători“, ne-a spus Victor Tomescu, unul dintre severinenii veniţi la promenadă.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite