FOTO/ UPDATE/ Doi copii s-au înecat într-un lac îngheţat: “Mi-au scos copilul cu o ancoră de peşti”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stan Gheorghe ne arată locul unde s-au înecat cei doi copii
Stan Gheorghe ne arată locul unde s-au înecat cei doi copii

Cei doi micuţi au fost scoşi, după cinci ore, dintr-un lac de la marginea coloniei Ostrovul Mare, de către localnici. Anunţaţi de poliţie, pompierii au hotărât, aseară, să amâne intervenţia până în această dimineaţă. 

Doi copii, prieteni şi vecini de bloc, în vârstă de 10, respectiv 11 ani, au murit înecaţi, ieri după-amiază, după ce gheaţa unui lac de la marginea coloniei Ostrovul Mare, de lângă Porţile de Fier II, a cedat şi s-a spart.

VEZI AICI GALERIE FOTO

Părinţii îi ştiau la joacă, însă au intrat în panică în momentul în care au văzut că nu se mai întorc de-afară. Poliţiştii au fost sesizaţi la ora 18,50 şi au început cercetările.

“La faţa locului, s-a deplasat echipa operativă care a stabilit faptul că cei doi minori au fost văzuţi ultima dată, în jurul orei 16,30, în zona unui lac format de la o fosta carieră de piatră, unde s-a acumulat o cantitate mare de apă ce a îngheţat.

De asemenea, la o distanţă de circa 10-15 metri, faţă de mal, au fost observate două urme recente în gheaţă”, ne-a precizat Andreea Dobre, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

El este Florian, unul dintre cei doi copii înecaţi în lac

Florian Lăcătuşu

Pompierii nu intervin noaptea, pentru că-şi pun viaţa în pericol
Anunţat de poliţie, la ora 22,00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” a hotărât să intervină de-abia în această dimineaţă, motivând că pe întuneric pompierii îşi pun viaţa în pericol.

“Întotdeauna, pompierii au intervenit, ziua, până la lăsarea întunericului, căutările fiind întrerupte seara şi continuate a doua zi. Am avut un caz, de exemplu, în primăvară, când am căutat, zi de zi, un copil înecat în Cerna, timp de două săptămâni.

Dar nu am intervenit noaptea. De ce?! Pentru că puneam în pericol viaţa pompierilor, întrucât nu sunt dotaţi corespunzător.

N-avem scafandrii şi nici echipamentele necesare. Noi am fost anunţaţi de Poliţie la ora 22,00. Dacă noi eram solicitaţi până la lăsarea întunericului, ne deplasam acolo şi poate îi găseam”, ne-a spus, telefonic, plt. Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU “Drobeta”.

Iar el este Adi Brebu, pritenul său, lângă care a murit

Adrian Brebu, unul din băieţii înecaţi în lac

Micuţii vor fi înmormântaţi în Ajunul Crăciunului
În lipsa pompierilor, sătenii s-au organizat singuri pentru a scoate trupurile neînsufleţite ale celor doi băieţi. Patru bărbaţi s-au urcat într-o barcă împrumutată de la Hidrocentrală şi au “pescuit” cadavrele.

“Am înţeles că cei de la ISU au spus că nu pot să vin. Au venit doar cei de la Ambulanţă, dar cu ce să ne ajute că nu au echipamente?”, a spus Stan Gheorghe, unul dintre mehedinţenii care a participat la operaţiunea de salvare pusă la cale de vecinii victimelor.

Stan Gheorghe, unul dintre sătenii care au participat la căutarea băieţilor, ne arată locul tragediei

Stan Gherghe este unul dintre sătenii care au participat la căutări

Doborâţi de durere, părinţii celor doi micuţi ne-au declarat: “Mi-au scos copilul din lacul îngheţat, cu o ancoră de peşte, pentru că cei de la ISU nu au vrut să intervină.

I-am sunat de mai multe ori, începând cu ora 18, şi au zis că ajung abia după ora 22. Patru vecini din sat m-au ajutat să îmi scoată copilaşul şi pe vecinul nostru, Adi”, a spus Dana Lăcătuşu (33 de ani), mama unuia dintre băieţi.

Dana Lăcătuşu, mama lui Florian

Dana Lăcătuşu, mama lui Florian

Poliţiştii continuă cercetările, în acest caz, pentru a afla de ce minorii erau nesupravegheaţi într-un loc periculos.

Colegii de clasă ai lui Florian au venit, înlăcrimaţi, la el, acasă, ca să pună o lumânare

Colegii de clasă ai lui Florian au venit, înlăcrimaţi, la el, acasă, ca să pună o lumânare

Cei doi copii vor fi înmormântaţi în Ajunul Crăciunului.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite