Turnu Severin: Turiştii străini, aflaţi în croaziere, încep să ocolească Severinul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Severinul devine neatractiv pentru străini, dar şi pentru operatorii din turism. Pasagerii de pe navele de lux care acostau în Severin nu mai sunt interesaţi de vestigiile romane şi se îndreaptă spre alte porturi.

În portul severinean vor acosta, în acest sezon, aproape 40 de motonave. Un număr mult mai mic faţă de anii trecuţi. Şi asta, din cauza faptului că operatorii din turism găsesc Severinul total neatractiv.

„În acest sezon, vom face mai puţine acostări în acest port, adică vom trece pe lângă Severin, dar vom opri în Giurgiu, Vidin- Bulgaria. În afară de muzeu, alte puncte de interes nu sunt.

De exemplu, muzeul are nevoie de aer condiţionat pentru că vara este extrem de cald, are nevoie de un ascensor pentru că toate persoanele sunt în vârstă. Mai sunt şi chestiuni legate de schimbarea banilor”, spune Nicu Obogeanu, directorul de croazieră al companiei daneze Quality Tour, care însoţeşte în călătorie turiştii străini aflaţi pe nava daneză “Der Kleine Prinz” (Micul Prinţ).

Lipseşte până şi un magazin de suveniruri

Lucruri banale în aparenţă, precum existenţa unui magazin de unde pot fi cumpărate diverse suveniruri reprezentativ pentru Drobeta, lipsesc cu desăvârşire. Pentru turiştii străini însă aceste lucruri contează.

“Nu sunt magazine, de unde să cumpere suveniruri reprezentative cu Drobeta Turnu Severin, nu găsesc nici măcar o carte poştală. În Ungaria, un orăşel-port cu 20.000 de locuitori, are un supermagazinaş cu suveniruri (textile, lemn sculptat).

Nici nu vă închipuiţi ce vânzare are. Iar ceea ce se apreciază foarte mult sunt vizitele la locuitori. Spre exemplu, în Serbia avem un prânz organizat într-o casă particulară care este ca o nuntă la ţară.

Un fel de cort în grădină, unde se mănâncă lucruri super banale, dar care lor li se par extraordinare. Se ascultă, live, muzică populară interpretată de solişti locali. Desigur că în astfel de condiţii, croaziera se prelungeşte, pentru că există interes”, a adăugat directorul de croazieră Nicu Obogeanu.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite