Turnu Severin: Trei proiecte în valoare de 8,2 milioane lei, nerambursabili, s-au semnat astăzi în prezenţa premierului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Drobeta Turnu Severin, s-au semnat, astăzi, trei noi contracte de finanţare ce urmează a fi implementate în judeţul Mehedinţi.

Pe lângă autorităţile locale şi judeţene, la eveniment au participat premierul Emil Boc,  ministrul Transporturilor, Anca Boagiu şi directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu.

Cele trei proiecte ce se vor implementa în judeţul Mehedinţi sunt: Reabilitare Colegiul Tehnic “Lorin Salagean", al cărui beneficiar este Primăria  Severin, cu o valoare totală de 4.768.040,62 lei, din care 3.690.225,28 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă.

Proiectul contribuie la dezvoltarea infrastructurii educaţionale din municipiul Drobeta Turnu Severin prin reabilitarea, modernizarea şi dotarea unei unităţi de învăţământ.

Cel de-al doilea poriect este "Reabilitare şi extindere Şcoala Dimitrie Grecescu", al cărui beneficiar este Primăria Severin, cu o valoare totală de 4.414.918,11 lei, din care 3.430.130,83 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă. În cadrul acestui proiect,  unitatea de învăţământ  va fi reabilitată,  modernizată şi extinsă. 

În fine, cel de-al treilea proiect este *Reamenajare pavilion cazare - administrativ în centru de integrare prin terapie ocupaţională Burila Mare", al cărui beneficiar este Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi, având o valoare totală de 1.460.816,84 lei (din
care 1.108.645,58 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă).

Obiectivele specifice ale acestui proiect sunt asigurarea unor condiţii decente din punct de vedere social şi medical pentru persoanele cu dizabilităţi psihice din localitatea Burila Mare, precum şi reamenajarea construcţiei existente în centrul de integrare prin terapie ocupaţionala Burila Mare.

“M-am bucurat să intru într-un judeţ şi într-un municipiu care arată ca un şantier. Pe de-o parte este iniţiativă locală şi judeţeană, este capacitatea de a atrage fonduri,  europene în special, dar şi alte resurse pentru modernizarea zonei, înseamnă că sunt oameni potriviţi la locul potrivit pentru administrarea judeţului şi a municipiului”, a precizat premierul Emil Boc.

Până pe 20 aprilie a.c., în Mehedinţi au fost contractate 22 de proiecte, în valoare de 96.763.344,44 euro. La nivel regional, sunt contractate 176 de proiecte, în valoare de 359.129.042,61 euro.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite