Turnu Severin: Trei marinari, implicaţi în contrabandă cu ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţigările şi autoturismul au fost ridicate în vederea confiscării.
Ţigările şi autoturismul au fost ridicate în vederea confiscării.

Un grup, format din patru români, a fost prins în flagrant, în portul comercial Turnu Severin, în timp ce „tranzacţiona” cantitatea de 4.000 pachete de ţigări de provenienţă sârbească. Trei dintre ei erau marinari pe un şlep autopropulsat ce efectua operaţiuni comerciale de transport cu produse petroliere între porturile Severin şi Pancevo (Serbia).

Grupul era format din patru membri: D. Constantin, M. Bogdan, S. Emilian şi M. Anghel, cu vârste cuprinse între 26 şi 63 de ani (ultimii trei fiind marinari pe un şlep autopropulsat ce efectua operaţiuni comerciale de transport cu produse petroliere între porturile Severin şi Pancevo- Serbia) şi avea ca „îndeletnicire” contrabanda cu ţigări. 

La sfârştul lunii ianuarie, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au confiscat, de la unul din membrii grupului infracţional, alte 4.000 de pachete cu ţigări de provenienţă sârbească, introduse ilegal în România.

Au urmat două luni de filaj, timp în care poliţiştii de frontieră severineni împreună cu ofiţeri din cadrul D.G.I..P.I.- S.I. P.I. Mehedinţi, sub coordonarea procurorului D.I..I.C.O.T. - Biroul Teritorial Mehedinţi, au stabilit că vineri dimineaţă, cei trei marinari, cu complicitatea lui D. Constantin, urmau să introducă în ţară, ilegal, prin zona portului comercial Severin, o cantitate mare de ţigări de provenienţă sârbească, înainte de efectuarea controlului vamal. Astfel că flagrantul a avut loc, vineri dimineaţă, între orele 04.00- 05.30, în zona industrială a Severinului.

Le-au fost următite toate mişcările

După o supraveghere de 40 minute, poliţiştii de frontieră au observat, cu ajutorul mijloacelor de vedere pe timp de noapte, şlepul autopropulsat care a intrat în apele naţionale ale României şi a acostat în portul comercial Severin. Concomitent, în zona portului comercial şi pe Dunăre, trei echipe de supraveghere ale poliţiştilor de frontieră  şi o ambarcaţie de patrulare din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Severin, ofiţeri din cadrul Biroului Cercetări Penale, Criminalistic, S.I.P.I. Mehedinţi şi ai Detaşamentului de Sprijin Opertiv supravegheau activitatea unui autofurgonete Volkswagen, în care se afla  D. Constantin, care aştepta preluarea ţigărilor.

"După o scurtă recunoaştere şi observare, efectuată de M. Anghel, ceilalţi doi marinari au  încărcat ţigările în mai multe sacoşe voluminoase, au coborât la malul fluviului şi s-au îndreptat cu rapiditate spre autofurgonul Volkswagen, la volanul căruia se afla  D. Constantin, acesta aşteptându-i  cu motorul pornit.

La vederea poliţiştilor de frontieră care i-au somat pe cei patru contrabandişti, prin voce şi focuri de armă, D. Constantin a încercat să fugă cu autovehicolul, dar a fost reţinut în timp scurt de către luptătorii din cadrul Detaşamentului de Sprijin Operativ, simultan fiind reţinuţi şi cei trei marinari, membrii ai echipajului şlepului autopropulsat", a precizat cms. şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al IJPF.

Pentru reţinerea celor patru contrabandişti, s-a folosit armamentul din dotare, fiind trase pentru somare 4 cartuşe. În autofurgonetă, poliţiştii de frontieră şi ofiţerii DGIPI au găsit 4000 de pachete cu ţigări fabricate în Republica Serbia.
                                                                                                                                
Cei patru indivizi sunt cercetaţi în libertate pentru iniţierea unui grup infracţional organizat, contrabandă şi nerespectarea dispoziţiilor privind operaţiunile de import- export. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, riscă o pedeapsă cu închisoare prevăzută de la 5 la 15 ani.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite