Turnu Severin: Trafic normal pe Dealul Stârmina, după patru ani de chin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumul de pe Dealul Stârmina, afectat de alunecările de teren din 2006, va fi gata pe 1 septembrie, după patru ani de lucrări.

După nu mai puțin de patru ani de chinuri pentru șoferi, sectorul de drum DN 56 A, de pe dealul Stârmina, afectat grav de alunecările de teren din anul 2006, va fi redat circulației în condiții optime. „Ieri am fost la fața locului împreună cu prefectul Ion Mâțu, iar cei de acolo au spus că vor face tot posibilul ca drumul să fie gata până pe 1 septembrie.

De asemenea, au fost alocați încă 300.000 de euro pentru repararea porțiunii de drum dintre Scăpău și Devesel care, pe parcursul lucrărilor de pe Dealul Stârmina, a reprezentat varianta ocolitoare pentru șoferi”, ne-a spus Florin Albei, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Mehedinți.

Centura va prelua din traficul greu
Valoarea totală a proiectului inițiat după alunecările de teren din 2006 este de 8,6 milioane de euro, bani obținuți, în proporție de 75%, din fonduri europene nerambursabile.

Restul de 25% provin din fonduri guvernamentale. Începând cu luna octombrie, traficul în zonă se va decongestiona, datorită faptului că o parte din centura ocolitoare a Severinului, între Calea Târgu-Jiului și Schela, va deveni funcțională și va prelua din traficul greu.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite