Turnu Severin: Trafic în creştere, în vama Porţile de Fier I. Românii se întorc acasă de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul românilor, rezidenţi în state membre ale Uniunii Europene, care au intrat în ţară, prin vama Porţile de Fier I şi care tranzitează Serbia, a crescut cu circa 20%, faţă de săptămâna trecută.

Tot mai mulţi dintre românii stabiliţi în străinătate se reîntorc în ţară pentru a-şi petrece sărbătorile împreună cu familia şi rudele.

În ultimele 24 de ore,  Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Porţile de Fier a fost tranzitat de peste 2.800 de persoane şi 736 mijloace de transport, ceea ce reprezintă o creştere cu aproximativ 20% a traficului frontieră, faţă de săptămâna trecută.

Pentru că traficul a crescut simţitor faţă de săptămâna trecută, poliţiştii de frontieră au luat măsuri de evitarea blocajelor, fiind dublat personalul pentru controlul documentelor şi bagajelor pe sensul de intrare în ţară. De asemenea, pentru cetăţenii membrii ai statelor Uniunii Europene există un culoar de intrare separat faţă de cetăţenii statelor terţe.

În această perioadă, aproximativ 250 de poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control a frontierei de stat. În plus, peste 35 de poliţişti de frontieră sunt implicaţi în acţiuni de control, sprijin şi îndrumare, pentru a se asigura de respectarea condiţiilor specifice de lucru, în zonele de competenţă.

Pentru orice informaţii sau sesizări referitoare la traficul transfrontalier, cei care călătoresc prin punctele de trecere ale frontierei de stat pot apela, în această perioadă, numărul de telefon 021/9590.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite