Turnu Severin: Tot mai multe arme albe în liceele din Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultima perioadă, mai mulți tineri au fost surprinși cu bricege sau cuțite, în incinta liceelor. Jandarmii severineni au luat măsura de a patrula în apropierea unităților de învățământ, pentru a preveni eventualele incidente

În urmă cu două săptămâni, jandarmii severineni au oprit la timp ceea ce putea să devină o adevărată dramă. Două eleve ale liceului economic „Theodor Costescu” intenționau să se răzbune pe unul din colegii lor, astfel că au cerut ajutorul a doi tineri, împreună cu care au așteptat ca „victima” să iasă de la cursuri.

Intrigat de comportamentul ciudat al celor patru, agentul de pază al liceului a sesizat patrula de jandarmi, care a sosit imediat la fața locului. Cei doi tineri au fost percheziționați, iar asupra lui N.E. Miler, jandarmii au găsit un box(armă albă) din aluminiu, cu lungimea de 10 centimetri și o grosime de 5.

Potrivit specialiștilor, o astfel de armă poate produce leziuni grave celui agresat.

La finele anului 2009, un elev al liceului „domnul Tudor” și-a băgat în spital un coleg, după ce acesta din urmă îi acostase iubita. Băiatul s-a ales cu fractură de mandibulă.

Un alt caz de acest gen a avut loc în urmă cu doar două zile, când un tânăr de 21 de ani a fost surprins așteptând în incinta liceului Economic, cu un cuțit cu lamă rabatabilă de 10 centimetri lungime.

Patrule menite să prevină incidentele
Toate aceste cazuri sunt doar câteva dintre incidentele care se produc, zilnic, în liceele din Severin. În orice clipă se poate întâmpla o adevărată tragedie.

Așa au gândit și jandarmii severineni, care au luat măsura de a patrula în apropierea unităților de învățământ. În cursul zilei de ieri au fost aplicate deja 4 sancțiuni.

„Au fost aplicate sancțiuni pentru pătrunderea ilegală în incinta unităților de învățământ și pentru refuzul de legitimare”, a spus Florica Meilă, plutonier major în cadrul IJJ Mehedinți.

De asemenea, mai mulți tineri care nu și-au justificat prezența în curtea școlii, au primit avertismente din partea jandarmilor.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite