Turnu Severin: Ţintaşi ilegali, reţinuţi de poliţiştii de frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bărbaţi din Moldova Nouă au fost surprinşi, într-o pădure din Clisura Dunării, în timp ce efectuau un reglaj, cu armele personale, trăgând la ţintă în diferite obiecte de pe fondul  de vânătoare.

În urma unor activităţi informativ-operative, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Orşova au obţinut date referitoare la faptul că doi bărbaţi din localitatea Moldova Nouă îşi folosesc armele de vânătoare personale, în mod illegal, într-o pădure adiacentă localităţii Eşelniţa. 

Supraveghindu-i îndeaproape, oamenii legii au observat că cei doi efectuau activităţi de reglaj cu armele personale, trăgând la ţintă, în diferite obiecte de pe fondul  de vânătoare, punând astfel în pericol viaţa celor care se deplasau în zona de frontieră.

Văzând activitatea ilegală desfăşurată de cei doi, poliţiştii de frontieră au organizat, aseară, un filtru pe comunicaţia Orşova- Moldova Nouă, la ieşirea din localitatea Eşelniţa, pentru reţinerea lor. 
 
La controlul autoturismului marca Suzuki, poliţiştii de frontieră au găsit două arme de vânătoare marca BAIKAL şi I.J., calibru 12 mm, precum şi 7 cartuşe de vânătoare, marca BRENNEKE aparţinând lui C. Ilie şi S. Narcis, în vârstă de 52 şi respectiv 22 de ani.

“Deşi cele două persoane aveau documente legale, permis şi autorizaţie de vânătoare, acestea au utilizat în mod ilegal cele două arme letale, prin faptul că asemenea operaţiuni se execută în poligoane autorizate şi sub supravegherea unor persoane autorizate”, se precizează într-un comunicat emis de IJPF Mehedinţi. 

În cauză, s-a întocmit lucrare penală în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere, port şi orice operaţiuni privind circulaţia armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept.
 
Dacă vor fi gasiţi vinovaţi, cei doi riscă o pedeapsă cu închisoarea între 2 şi 8 ani.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite