Turnu Severin: Tineri salvaţi de la înec de către poliţiştii de frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei trei tineri au fost duşi, în siguranţă, la mal
Cei trei tineri au fost duşi, în siguranţă, la mal

O patrulă de intervenţie fluvială a Poliţiei de Frontieră a salvat, aseară, trei tineri, aflaţi în pericol de înec, în zona Schela Cladovei.

Incidentul a avut loc aseară, la ora 19,40. Aflaţi în misiune de supraveghere şi control pe Dunăre, poliţiştii de frontieră din cadrul componentei navale aparţinând Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu Severin au observat, în direcţia Schela Cladovei, la 200 metri de malul românesc, trei  persoane purtate de curenţii fluviului spre mijlocul şenalului navigabil şi aflate în pericol de înec.

În acelaşi timp, echipajul ambarcaţiei MAI 42456 a observat şi o hidrobicicletă plutind în derivă în apele naţionale ale României.

Persoanele erau agitate şi purtate de curenţii fluviului în calea motonavelor de pasageri şi a convoaielor fluviale de transport, acestea putând fi în orice moment în pericol de înec.

Echipajul ambarcaţiei Poliţiei de Frontieră s-a deplasat imediat spre kilometrul fluvial 936,5, unde a acţionat pentru salvarea acestora.

Ajunşi lângă tinerii obosiţi şi epuizaţi de efort, oamenii legii au reuşit să-i recupereze şi să-i ridice la bordul ambarcaţiei.

A fost recuperată, totodată, şi hidrobicicleta avariată care plutea în derivă.

Tinerii, cu vârste cuprinse între 26 şi 35 de ani, toţi din Severin, au declarat că un flotor al hidrobicicletei s-a umplut cu apă şi au căzut în Dunăre.

Nu au mai putut să ajungă la hidrobicicletă, au intrat în panică şi au fost purtaţi în derivă de curenţii fluviului, de unde au fost recuperaţi de poliţiştii de frontieră mehedinţeni.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite