Turnu Severin: Ţigările sârbeşti vin mai nou… prin colet poştal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Depistată în trafic cu două colete pline cu ţigări, pe care le ridicase de la un oficiu poştal, o severineancă a fost sancţionată cu 20.000 lei.

În ciuda amenzilor uriaşe, contrabanda cu ţigări netimbrate este greu de stăpânit. Traficanţii nu se lasă şi găsesc, de la o zi la alta, noi metode de a-şi plasa marfa, iar ultima găselniţă a acestora sunt coletele poştale.

Un exemplu, în acest sens, este al unei femei din Severin care a fost prinsă, zilele trecute, de oamenii legii, cu două colete poştale în care avea 200 pachete de ţigări sârbeşti.

Poliţiştii de la Investigaţii Criminale, coordonaţi de subcomisarul Mihai Meteleaucă, sunt cei care au depistat-o pe Tatiana D. (54 ani), în trafic, pe Calea Timişoarei, într-un autoturism condus de un bărbat de 38 ani.

Femeia avea asupra sa două colete pe care le ridicase de la un oficiu poștal, ce conțineau cantitatea de 200 pachete țigări de diferite mărci, cu timbru din Serbia.

Marfa confiscată şi 20.000 lei amendă

Potrivit poliţiştilor, “corespondenţa” nu a fost violată, întrucât femeia este cea care a desfăcut coletele la solicitarea lor. “S-a luat măsura confiscării celor 200 pachete țigări, iar persoana în cauză a fost sancționată contravențional de către lucrătorii biroului vamal cu amendă în valoare de 20.000 lei”, se arată într-un comunicat emis de IPJ Mehedinţi.

În cazul în care, la control, persoana bănuită de trafic de ţigări nu vrea să-şi deschidă coletul de bună voie, ca să nu se violeze corespondenţa, se indisponibilizează pachetul şi se face o solicitare de autorizaţie de percheziţie prin procuror, de la judecător.

Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea expeditorului.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite