Turnu Severin: Ţigările cu porţia, paguba traficanţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captura de ţigări de contrabandă.
Captura de ţigări de contrabandă.

Contrabanda cu ţigări netimbrate în Turnu Severin dă bătăi de cap autorităţilor vamale, în ciuda amenzilor uriaşe. Guvernul intenţionează să impună un plafon de vânzare pentru magazinele duty free.

Afacerile bişniţarilor de ţigări netimbrate din Drobeta Turnu Severin ar putea fi date peste cap în perioada următoare, deoarece Guvernul intenţionează să impună un plafon de vânzare pentru magazinele duty free.

Clienţii duty free-urilor nu vor mai putea cumpăra decât cel mult 200 de ţigarete, 100 de ţigări, 50 de ţigări de foi şi 250 de grame tutun de fumat. În ceea ce priveşte băuturile spirtoase, cantitatea maximă permisă va fi limitată la 2,5 litri. De asemenea, clienţii nu vor mai putea achiziţiona mai mult de 20 de litri de vinuri şi băuturi fermentate, 25 de litri de bere şi 5 litri de produse intermediare.

Peste 400.000 de pachete confiscate, în acest an

În cazul în care marfa cumpărată depăşeşte limitele cantitative menţionate, magazinul duty free va trebui să plătească accize în termen de cinci zile de la vânzare.

În momentul de faţă nu există restricţii pentru aceste magazine, clientul putând să cumpere cât doreşte, „în cantităţi uzuale“. „Am auzit şi eu despre aceste restricţii şi cred că ar fi binevenite pentru că ar limita fenomenul contrabandei. Deocamdată, nu am primit nimic oficial“, ne-a declarat şeful Biroului Vamal Porţile de Fier I, Titu Neţoiu. Cele şase magazine de la graniţa cu Serbia sunt principala sursă de aprovizionare a pieţei negre a ţigărilor din zonă, iar pe aici se introduc anual în ţară cantităţi imense de ţigări. De la începutul anului, poliţiştii de frontieră au confiscat 475.000 de pachete de ţigări netimbrate, cantitate dublă faţă de 1998, cea mai mare parte provenind din magazinele duty free.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite