Turnu Severin: Ţigări ascunse în pneurile maşinilor, confiscate de poliţiştii de frontieră la vamă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi severineni care încercau să introducă, ilegal, în România, peste 1.126 pachete cu ţigări de provenienţă sârbească au fost depistaţi, la sfârşitul săptămânii trecute, de către poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali de la Porţile de Fier I.

T. Lidia  (40 ani) şi N. Ion (23 ani), aflaţi la volanul maşnilor personale, s-au prezentat sâmbătă după-amiază, la controlul de frontieră pentru a intra în ţară, prin Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I.

Având date şi informaţii certe despre implicarea celor doi în traficul ilicit cu ţigări provenite din Serbia, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali de la Porţile de Fier I au efectuat un control amănunţit al celor două autoturisme.

În urma controlulului efectuat cu ajutorul aparatului cu raze X- Rapiscan, în pneurile autoturismului condus de T. Lidia  s-a găsit ascunsă cantitatea de 669 pachete cu ţigări marca Fast şi Pall Mall, iar în pneurile autoturismului condus de N. Ion s-a găsit ascunsă cantitatea de 457 pachete cu ţigări marca Fast şi Viceroy.

Din cercetările efectuate de către poliţiştii de frontieră s-a stabilit că ţigările urmau a fi  comercializate pe raza municipiului Turnu Severin.

Potrvit comisarului şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi, „împotriva Lidei T. s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriului României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10000 de ţigarete”.

Celălalt severinean, N. Ion, a fost sancţionat contravenţional de lucrătorii vamali cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 1.126 de euro, dar şi cele două autoturisme au fost indisponibilizate.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite