Turnu Severin: Tiberiu Puican, olimpic la matematică, pasionat de chitară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A luat parte la olimpiade în toţi anii de gimnaziu, revenind de fiecare dată cu o medalie, iar acum şi-a descoperit o nouă ăpasiune, căreia îi dedică tot timpul său liber: muzica

Elev în primul an de liceu, tiberiu spune că a fost atras mereu de ştiinţele exacte, preferata sa fiind matematica.

Această pasiune şi-a descoperit-o încă din clasa a treia, când a participat la un concurs de matematica unde a luat premiul I, fiind răsplătit cu un loc în tabără, iar de atunci a devenit din ce în ce mai interesat de această materie.

Prima olimpiadă la care a participat a fost în clasa a cincea, tot atunci a simţit din plin emoţiile participării la un asemenea concurs, emoţii care s-au dovedit în final a fi constructive.

Eram în clasa a cincea când am participat la prima olimpiadă. Am avut emoţii foarte mari, dar într-un final am reuşit să mă stăpânesc şi totul a decurs normal. Îmi amintesc că arunci am luat premiul doi la olimpiadă” ne-a spus Tiberiu.

Şi-a propus la vremea aceea, să nu rateze nici o olimpiadă naţională de matematică şi s-a ţinut de cuvânt, luând parte la patru ediţii consecutive şi reuşind sa-şi treacă în palmares tot atâtea medalii: două de aur şi alte două de argint.

A descoperit că atenţia pe care o acordă materiei sale preferate şi participarea la competiţii îl pregătesc pentru viitor mai mult decât putea să creadă, la început.

Am observat că dacă învăţ pentru aceste concursuri pot obţine şi ceva în plus, şi în felul acesta am început să învăţ tot mai mult, mi-a plăcut şi matematica şi consider că e o metodă bună prin care să mă dezvolt şi pe plan personal” ne-a spus Tiberiu.

În timpul gimnaziului a concurat, doi ani la rând la competiţii care cereau cunoştinţe din mai multe domenii.

În clasa a VII-a şi a VIII-a  am participat la olimpiada naţională de ştiinţe, unde se combinau ştiinţe ca fizica, chimie sau biologie, şi unde trebuia să avem grijă cum le aplicăm. Din păcate nu am luat nici un premiu, dar într-un fel m-am recompensat cu matematica” ne-a mărturisit Tiberiu.

De anul trecut Tiberiu şi-a descoperit o nouă pasiune, şi anume, chitara. Ori de câte ori are ocazia, în puţinul său timp liber, încearcă să deprindă tainele acestui instrument.

După câteva ore de exerciţii la matematică, nimic nu te relaxează mai bine decât să cânţi o melodie la chitară. Este un instrument pe care îl îndrăgesc foarte mult şi pe care vreau să ajung să-l stăpânesc cu adevărat” conchide Tiberiu

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI:
Cum vezi generaţia tânără din ziua de azi?

Cred că generaţia tânără de azi reprezintă viitorul de mânie. Sper ca generaţia noastră să reuşească să schimbe ceva la această naţiune şi întreaga umanitate, şi sper să evoluăm ca generaţie de la an la an.

Cum îţi petreci timpul liber?
În timpul liber îmi place să citesc şi să cânt la chitară. Câteodată mă întâlnesc cu prietenii mei, alături de care mă joc diverse jocuri.
 

Ce-i place?
La un om apreciez sinceritatea, deşi e mai greu în ziua de azi să găseşti oameni sinceri şi deschişi. Îmi plac oamenii de încredere şi care ştiu să se facă plăcuţi.

Ce nu-i place?
Nu-mi place şi nu pot accepta plagiatura. Nu sunt de acord cu ideea de a fura originalitatea altcuiva, şi acest lucru încerc în mare parte să-l evit, de asemenea ocolesc şi persoanele care fac acest lucru.



Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite