FOTO/Turnu Severin: Sute de oameni au fugit de caniculă la ștrand

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit spuselor administratorului, în ultimele zile numărul de persoane care s-au relaxat la ștrand a depășit 400

Din cauza temperaturilor crescute în aceste zile, severinenii au luat cu asalt ştrandul proaspăt redeschis din cartierul severinean Schela.

“Deschiderea ştrandului a avut loc pe 1 iunie. În prima săptămână nu a venit multă lume pentru că a fost timpul nefavorabil, dar de sâmbătă încoace, de când a început căldura tropicală, au început să vină mai mulţi. Au venit cam 300-400 de persoane pe zi, alteori şi mai mulţi”, a declarat Valerie Boară, administratorul Ştrandului Balnear.

Comercianții din interiorul ștrandului ajută și ei la crearea unui mediu propice, oferind clienților răcoritoare și înghețată, produsele care sunt la cea mai mare căutare în această perioadă caniculară.

image

Pe lângă faptul că s-au putut răcori, severinenii au putut să joace şi tenis de masă în spaţiul special amenajat. Bazinul mai include grupuri sanitare şi duşuri moderne şi este deschis în fiecare zi între orele 8.00 şi 20.30.

Efecte benefice pentru organism

Conform spuselor administratorului, apa termală are efecte miraculoase asupra organismului uman, astfel încât nu numai că este reconfortantă, dar este folosită şi ca tratament pentru anumite afecţiuni.

Cetăţenii se bucură acum că pot avea parte de preţuri la fel de mici ca şi anul trecut, ba mai mult, pensionarii şi copii au reducere la bilete.

image

“Preţul biletului a rămas neschimbat faţă de cel de anul trecul, adică 5 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru copii şi pensionari. Apa termală din ştrand este benefică organismului, fiind concentrată (iodurată), sulfuroasă şi hipertonică. Dă rezultate foarte bune pentru persoanele ce suferă de reumatism, spondiloză şi altele”, mai adaugă administratorul.

Odată cu codul galben de caniculă, Serviciul de Ambulanţă este pregătit pentru un eventual număr crescut de cazuri ce necesită îngrijiri medicale în acest sens.

Cu toate acestea severinenii sunt sfătuiţi să nu stea în soare între orele 12.00-18.00, să folosească cremele speciale pentru protecţie solară şi să evite pe cât posibil băuturile acidulate în schimbul celor naturale.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite