Turnu Severin: Sute de kilograme de peşte, confiscate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peştele găsit în portbagajul maşinii lui Petre C. a fost predat unei societăţi comerciale.
Peştele găsit în portbagajul maşinii lui Petre C. a fost predat unei societăţi comerciale.

De la începutul acestui an au fost confiscate peste 1.200 de kilograme de peşte fără documente de provenienţă a mărfii.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Orşova au depistat, la intrarea în localitatea Eşelniţa, un cetăţean care transporta cantitatea de 95 de kilograme de peşte, fără a deţine documente de provenienţă. Bărbatul este de mai multă vreme în vizorul oamenilor legii, venind frecvent în zonă cu diverse produse de  vânzare. Acesta cumpără marfa de la pescari, pe care apoi o comercializează în diverse oraşe.

Cu peştele în portbagaj

„În seara zilei de 13.12.2009, ora 22.00, în cadrul unei acţiuni de combatere a braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Orşova au oprit pentru control, la intrarea în localitatea Eşelniţa, un autoturism Dacia despre al cărui  conducător auto aveau date că se ocupă cu activităţi de comercializare a peştelui fără a poseda autorizaţiile legale“, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, comisarul şef Valeriu Pera. La controlul autoturismului aparţinând lui Petre C., în vârstă de 66 de ani, din localitatea  Branişte,  judeţul Mehedinţi, oamenii legii au  depistat  în interiorul portbagajului cantitatea de 95 de kilograme de peşte din specia caras şi fitofag, marfă  transportată în condiţii improprii şi pentru care acesta nu poseda documente de provenienţă.
În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că Petre C. achiziţiona peştele de la pescarii autorizaţi din localităţi din judeţul Caraş Severin, în scopul revânzării pe raza localităţii Motru. „Activitatea de comercializare ilegală a peştelui ori deţinerea sau transportul în vederea comercializării fără documente legale constituie infracţiune“, ne-a mai spus comisarul şef Valeriu Pera. Bărbatul s-a ales cu dosar penal. Cantitatea de 95 de kilograme de peşte, în valoare de 500 de lei, a fost confiscată şi predată unei societăţi comerciale autorizate. Bărbatul riscă o sancţiune penală şi amendă cuprinsă între 5.000 şi 10.000 de lei.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite