Turnu Severin: Studenţi şi elevi în practică la ISU “Drobeta”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru elevii Şcolii de Subofiţeri Pompieri şi Protecţie Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldeşti, perioada stagiului de practică este mai mare, aceştia începând practica în ianuarie pe 28 şi o vor finaliza în martie pe data de 18.

Patru studenţi ai Facultăţii de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti şi trei elevi ai Şcolii de Subofiţeri Pompieri şi Protecţie Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldeşti îşi desfăşoară, în această perioadă, stagiul de practică la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Drobeta” al judeţului Mehedinţi.

Până pe 25 februarie, cei patru studenţi din anii III şi respectiv IV îşi vor aprofunda cunoştinţele dobândite pe parcursul anilor de studii.

În plus vor avea ocazia să participle la intervenţii în situaţii de urgenţă, cu respectarea strict a măsurilor de securitate a servanţilor şi sub atenta supraveghere a tutorelui.

Pentru cei trei elevi ai Şcolii de Subofiţeri Pompieri şi Protecţie Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldeşti, perioada stagiului de practică este mai mare.

Aceştia au început practica la data de 24 ianuarie 2011 şi o vor finalize la data de 18 martie 2011, pentru ei fiind primul stagiu de practică.

De asemenea, ei nu participă în mod direct la intervenţii, ci observă activitatea desfăşurată de către tutorele profesional.

Stagiul de practică se va finaliza cu aprecierea fiecărui participant, prin acordarea unei note şi întocmirea unui raport de evaluare profesională.

Tot în stagiu de practică se află şi doi subofiţeri din cadrul ISU “Drobeta”.

Aceştia urmează, pentru o perioadă de trei luni, Cursul de iniţiere în carieră, la Centrul de formare iniţială şi continuă de pregătire a personalului MAI din Orăştie.

S-au reintors la inspectoratul unde-şi desfăşoară activitatea pentru o perioadă de o lună, timp în care vor esfăşura şi stagiul de practică. Subofiţerii îşi vor relua cursurile la Orăştie după perioada de practică.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite